Kurpitsakeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto on viimeistelty kookoskermalla ja chilillä.

1.11.2013 9:26
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t
Energia294 kcal / annos

Ainekset

  • 1 kg

    kurpitsaa kuorittuna

  • 1

    sipuli

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 2 tl

    raastettua inkivääriä

  • 1 tl

    sitruunaruohotahnaa

  • 2 rkl

    punaista currytahnaa

  • 2 rkl

    kookosöljyä tai muuta öljyä

  • 4 dl

    kookoskermaa

  • 9 dl

    kasvislientä

  • suolaa

  • ripaus cayennenpippuria

  • 2 rkl

    vaahterasiirappia

  • Koristeeksi:

  • chiliä

  • kookoskermaa

Valmistusohjeet

  1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet, kuori ja pilko malto paloiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta palat uunivuokaan ja paahda uunissa noin 30-40 minuuttia kunnes kurpitsa on pehmeää.

  2. Hienonna sipuli, valkosipuli ja raasta inkivääri. Kuullota hienonnettuja raaka-aineita sekä sitruunaruoho- ja currytahnaa kookosöljyssä kattilassa.

  3. Lisää kurpitsapalat ja kaada päälle kasvisliemi sekä kookoskerma. Säästä vähän kermaa koristeluun. Anna kiehahtaa ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla, cayennenpippurilla ja vaahterasiirapilla. Sekoita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit