Kurpitsahummusta ja ylikypsää lammasta

Ihanat paahdetut maalaisleivät tarjoillaan kurpitsahummuksen, ricottajuuston ja ylikypsän lampaan kanssa.
  • 10 t
  • 8 annosta
  • 442 kcal / annos

Ainekset

Lammas:
1
lampaan potka
Mausteseos:
2 tl
chilirouhetta
1 tl
kanelia
2 tl
yrttimausteseosta
1
sitruunan raastettu kuori
1 rkl
vaahterasiirappia
suolaa
lihalientä
Hummus:
300 g
kypsää kurpitsaa
3 rkl
tahinia
2 rkl
oliiviöljyä
200 g
kypsiä kikherneitä
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
vaahterasiirappia
1
sitruunan mehu
1 tl
raastettua sitruunan kuorta
3 rkl
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
loraus kylmää vettä
Paahdettu maalaisleipä:
8
siivua maalaisleivän palaa
200 g
ricottajuustoa
loraus sitruunamehua
suolaa
chilijauhetta
oliiviöljyä
hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Hiero lampaan pintaan mausteet ja nosta se uunipataan.
    Kaada mukaan vähän lihalientä ja laita kansi kiinni. Anna lampaan muhia uunissa 90 asteessa noin 5-7 tuntia. Voit tehdä tämän hyvissä ajoin etukäteen.

    Jäähdytä ja revi lihat luista. Käytä voileipien täytteenä.

  2. Sekoita sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa hummuksen aineet tahnaksi.

  3. Sekoita ricottajuuston joukkoon sitruunamehua, suolaa ja ripaus chiliä.

  4. Paahda leivät ja levitä niiden päälle ricottaa, hummusta ja lampaan lihaa. Lorauta päälle vähän oliiviöljyä ja hunajaa.

Kommentit

    Näytä lisää