Kurpitsahummusta ja ylikypsää lammasta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kurpitsahummusta ja ylikypsää lammasta

Ihanat paahdetut maalaisleivät tarjoillaan kurpitsahummuksen, ricottajuuston ja ylikypsän lampaan kanssa.

1.11.2013 9:35
Määrä8 annosta
Valmistusaika10 t
Energia442 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Lammas:</b>

  • 1

    lampaan potka

  • <b>Mausteseos:</b>

  • 2 tl

    chilirouhetta

  • 1 tl

    kanelia

  • 2 tl

    yrttimausteseosta

  • 1

    sitruunan raastettu kuori

  • 1 rkl

    vaahterasiirappia

  • suolaa

  • lihalientä

  • <b>Hummus:</b>

  • 300 g

    kypsää kurpitsaa

  • 3 rkl

    tahinia

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 200 g

    kypsiä kikherneitä

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1 rkl

    vaahterasiirappia

  • 1

    sitruunan mehu

  • 1 tl

    raastettua sitruunan kuorta

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • suolaa

  • pippuria

  • loraus kylmää vettä

  • <b>Paahdettu maalaisleipä:</b>

  • 8

    siivua maalaisleivän palaa

  • 200 g

    ricottajuustoa

  • loraus sitruunamehua

  • suolaa

  • chilijauhetta

  • oliiviöljyä

  • hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Hiero lampaan pintaan mausteet ja nosta se uunipataan. Kaada mukaan vähän lihalientä ja laita kansi kiinni. Anna lampaan muhia uunissa 90 asteessa noin 5-7 tuntia. Voit tehdä tämän hyvissä ajoin etukäteen. Jäähdytä ja revi lihat luista. Käytä voileipien täytteenä.

  2. Sekoita sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa hummuksen aineet tahnaksi.

  3. Sekoita ricottajuuston joukkoon sitruunamehua, suolaa ja ripaus chiliä.

  4. Paahda leivät ja levitä niiden päälle ricottaa, hummusta ja lampaan lihaa. Lorauta päälle vähän oliiviöljyä ja hunajaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit