Kurpitsasalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kurpitsasalaatti

Värikäs kurpitsasalaatti on ruokaisa ja täyttävä. Se saa väriä granaattiomenan siemenistä ja pistaaseista.

1.11.2013 9:41
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t
Energia326 kcal / annos

Ainekset

  • 1 kg

    kurpitsaa

  • 100 g

    babypinaattia ja muita vihreitä salaatteja

  • 1

    granaattiomena

  • 200 g

    fetajuustoa

  • ½ dl

    pistaasin siemeniä

  • tuoretta korianteria

  • 4

    vartta kevätsipulia

  • Kastike:

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 1

    valkosipulinkynsi hienonnettuna

  • 2 tl

    hunajaa

  • 3 rkl

    sherryviinietikkaa

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet, kuori ja pilko malto paloiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta palat uunivuokaan ja paahda uunissa noin 30-40 minuuttia kunnes kurpitsa on pehmeää.

  2. Pilko paahdetut kurpitsanpalat suupaloiksi. Sekoita joukkoon salaatinlehdet. Halkaise granaattiomena ja koputtele siemenet irti hedelmästä. Sekoita ne salaattiin. Murustele feta salaatin päälle. Rouhi pistaasit, korianteri ja kevätsipuli. Sekoita ne salaattiin.

  3. Ravistele kastikkeen ainekset purkissa ja pirskottele salaatin päälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit