Reseptit

Kurpitsasalaatti

Värikäs kurpitsasalaatti on ruokaisa ja täyttävä. Se saa väriä granaattiomenan siemenistä ja pistaaseista.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 326 kcal / annos

Ainekset

1 kg
kurpitsaa
100 g
babypinaattia ja muita vihreitä salaatteja
1
granaattiomena
200 g
fetajuustoa
½ dl
pistaasin siemeniä
tuoretta korianteria
4
vartta kevätsipulia
Kastike:
2 rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 tl
hunajaa
3 rkl
sherryviinietikkaa
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet, kuori ja pilko malto
    paloiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    Nosta palat uunivuokaan ja paahda uunissa noin 30-40 minuuttia kunnes kurpitsa on pehmeää.

  2. Pilko paahdetut kurpitsanpalat suupaloiksi. Sekoita joukkoon salaatinlehdet.

    Halkaise granaattiomena ja koputtele siemenet irti hedelmästä. Sekoita ne salaattiin.

    Murustele feta salaatin päälle. Rouhi pistaasit, korianteri
    ja kevätsipuli. Sekoita ne salaattiin.

  3. Ravistele kastikkeen ainekset purkissa ja pirskottele salaatin päälle.

Kommentit

    Näytä lisää