Reseptit
Paahdettu valkosipuli-sosekeitto

Paahdettu valkosipuli-sosekeitto
Valkosipuliin tulee ainutlaatuinen maku kun sen paahtaa. Se sopii hyvin sosekeiton aineeksi.
- 1 t 15 min
- 4 annosta
- 478 kcal / annos
Ainekset
- 2
- kokonaista valkosipulia
- 4 rkl
- voita
- 1
- sipuli
- 500 g
- perunaa
- 2 rkl
- voita
- 8 dl
- kasvislientä
- 4 dl
- täysmaitoa
- 2 dl
- kermaa
- suolaa ja pippuria
- ruiskrutonkeja
Valmistusohjeet
- Leikkaa valkosipuleista hatut auki. Sipaise voita pintaan ja
kääri folioon. Paahda 35-40 minuuttia 200-asteisessa
uunissa.
- Kuori ja pilko sipuli sekä perunat. Kuullota niitä voissa kattilassa hetki.
Ota valkosipulit uunista ja anna jäähtyä vähän. Pullauta kynnet ulos kuoristaan ja lisää ne kattilaan.
- Lisää nesteet ja mausteet. Keittele, kunnes perunat ovat
pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella.
Tarjoile lisänä krutonkeja.
Kommentit
Näytä lisää