Paahdettu valkosipuli-sosekeitto

Valkosipuliin tulee ainutlaatuinen maku kun sen paahtaa. Se sopii hyvin sosekeiton aineeksi.
  • 1 t 15 min
  • 4 annosta
  • 478 kcal / annos

Ainekset

2
kokonaista valkosipulia
4 rkl
voita
1
sipuli
500 g
perunaa
2 rkl
voita
8 dl
kasvislientä
4 dl
täysmaitoa
2 dl
kermaa
suolaa ja pippuria
ruiskrutonkeja

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa valkosipuleista hatut auki. Sipaise voita pintaan ja
    kääri folioon. Paahda 35-40 minuuttia 200-asteisessa
    uunissa.

  2. Kuori ja pilko sipuli sekä perunat. Kuullota niitä voissa kattilassa hetki.

    Ota valkosipulit uunista ja anna jäähtyä vähän. Pullauta kynnet ulos kuoristaan ja lisää ne kattilaan.

  3. Lisää nesteet ja mausteet. Keittele, kunnes perunat ovat
    pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella.

    Tarjoile lisänä krutonkeja.

Kommentit

    Näytä lisää