Täydellinen sisäfileepihvi

Täydellinen sisäfileepihvi valmistuu laadukkaasta naudanlihasta.
  • 2 ½ t sous vide -menetelmällä
  • 4
  • 301 kcal / annos

Ainekset

4 kpl
à 150-200 g:n naudan sisäfileepihviä
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
voita
merisuolaa myllystä
pippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Sous vide -menetelmällä:

    Ota pihvit huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistamista.

    Vakumoi liha vakuumikoneella tai pyydä lihakauppiasta tekemään se puolestasi. Laita sous vide -laitteeseen vettä sen ohjeiden mukaisesti ja laita vesi lämpenemään.

    Aseta veden lämpötilaksi noin 54-59 astetta, jos haluat medium-pihvin. Kypsän pihvin saamiseksi lämpötila on 60-64 astetta ja raaka 50-53 astetta.

    Pidä pihvejä vesihauteessa noin 2 tuntia. Lihastahan
    ei tule ylikypsää, vaikka pitäisit sitä kauemminkin hauteessa, sillä veden lämpötila ei nouse asettamaasi
    korkeammalle.

    Pihvin lämpötila nousee lopuksi vielä, koska se paistetaan juuri ennen tarjoilua, joten valitse lämpötilaksi mieluummin vähän matalampi.

    Nosta tyhjiöpakattu pihvi vesihauteesta ja avaa pakkaus.
    Kuumenna voita ja rypsiöljyä pannulla, paista pihvit nopeasti molemmilta puolilta ja tarjoile heti. Pihvi ei
    odota syöjäänsä, joten valmistele lisukkeet yms. etukäteen.

    Tyhjennä vesihaude koneen ohjeiden mukaisesti.
  2. Perinteisesti pannulla paistaen:

    Ota liha ajoissa huoneenlämpöön.

    Kuivaa lämmenneiden pihvien pinta kevyesti paperilla. Kuumenna pannu ja lisää siihen öljy sekä voi. Työnnä lihan
    keskelle vaakatasoon lihan sisälämmön mittari. Paista pihvejä kuumassa pannussa 15-20 sekuntia. Käännä ja paista 15-20 sekuntia. Käännä taas ja jatka paistamista, kunnes lämpötila näyttää noin 5-10 astetta haluamaasi lämpötilaa vähemmän.

    Kääri folioon ja anna vetäytyä, kunnes lämpötila on noussut haluamaasi lämpöön. Tähän menee noin viisi minuuttia. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.

    Jos pidät paistuneen pippurin mausta, mausta liha ennen paistamista pippurilla. Voit laittaa lihan myös ensin uuniin 100 asteeseen mittarin kanssa ja paistaa, kunnes lämpötila on noin 5-10 astetta haluamaasi lämpötilaa vähemmän. Paista sen jälkeen pihville nopeasti väri pintaan kuumalla pannulla. Anna silloin lihan myös vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää