Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat ovat mainio lisuke liharuualle.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 193 kcal / annos

Ainekset

8
tasakokoista perunaa
3 rkl
voita
½ tl
suolaa
2 rkl
parmesaaniraastetta

Valmistusohjeet

  1. Kuori perunat. Leikkaa niihin syvät viillot niin, että pysyvät
    kasassa. Hyvä veitsi tähän on ohut fileerausveitsi.

    Sekoita parmesaaniraaste ja suola pehmeään voihin. Hiero voi perunoihin kauttaaltaan ja nosta uunivuokaan.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja nosta perunat uuniin noin 25 minuutiksi. Vuoraa perunat foliolla, jos ne paistuvat liian tummiksi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Paistoaika riippuu niiden koosta. Tarjoile esim. liharuokien lisukkeena.

Kommentit

    Näytä lisää