Makaronilaatikko hernerouheesta

Kokeile jauhelihan sijasta tehdä makaronilaatikko kuorittuun hernerouheeseen. Se on kotimainen tuote, joka korvaa hyvin esim. soijarouheen. Se on oikea proteiinipommi, erittäin ruokaisa sekä herkullinen.
  • 1 t 30 min
  • 6
  • 434 kcal / annos

Ainekset

2 dl
kuoretonta hernerouhetta (esim. Milletti)
3 dl
kiehuvaa vettä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa tai muita juureksia raastettuna
2 rkl
öljyä
3 tl
yrttimausteseosta
1 tl
paprikajauhetta
mustapippurirouhetta myllystä
300 g
makaronia tai muuta pastaa
2 dl
juustoraastetta
6 dl
kasvislientä
Päälle:
korppujauhoa ja siemensekoitusta

Valmistusohjeet

  1. Kaada hernerouheen päälle kiehuvaa vettä. Anna hautua
    noin puoli tuntia. Huuhtele turvonnut hernerouhe lävikössä, niin että vedestä tulee kirkasta.

  2. Hienonna sipulit ja raasta porkkana. Kuullota hernerouhetta, sipuleita ja porkkanaraastetta pannulla viisi minuuttia. Mausta seos.

    Keitä makaronit. Älä keitä niitä kypsiksi, jätä ne vähän koviksi, sillä ne kypsyvät vielä uunissa.

  3. Yhdistä paistos, makaronit ja juustoraaste, ja kaada ne voideltuun vuokaan. Kaada päälle kasvisliemi. Hienonna siemensekoitus ja yhdistä se korppujauhoon. Ripottele makaronilaatikon päälle.

    Paista noin 35 minuuttia 180-asteisessa uunissa.

Kommentit

    Näytä lisää