Herne-kaalisalaatti

Raikas kaalisalaatti saa kaverikseen hernerouhetta sekä potkua se saa chilistä ja limetistä.
  • 2 t
  • 4 annosta
  • 366 kcal / annos

Ainekset

2 dl
kuoretonta hernerouhetta (esim. Milletti)
3 dl
kiehuvaa vettä
250 g
valkokaalia tai varhaiskaalia
250 g
punakaalia
250 g
kirsikkatomaatteja
150 g
sokeriherneitä
kourallinen sinimailasen ituja
1-2
keskivahvaa chilipalkoa
Kastike:
½ dl
ekstra neitsytoliiviöljyä tai avokadoöljyä
3 rkl
valkoviinietikkaa tai riisiviinietikkaa
2 tl
sokeria
½ tl
suolaa
1 tl
thaimaalaista kalakastiketta
1
limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
nippu tuoretta korianteria
4 rkl
seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Kaada hernerouheen päälle kiehuvaa vettä. Anna turvota
    noin tunti.

    Huuhtele hernerouhe lävikössä, kunnes vesi on kirkasta.

  2. Suikaloi kaalit ohuiksi suikaleiksi. Puolita kirsikkatomaatit
    ja sokeriherneet. Hienonna chili. Yhdistä herneet ja salaatin muut aineet.

    Sekoita kastikkeen ainekset ravistelemalla ne sekaisin kannellisessa purkissa ja kaada salaatin joukkoon.

    Sekoita hyvin ja anna maustua noin tunti ennen tarjoilua.
    Koristele salaatti tuoreella korianterilla ja nopeasti paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Kommentit

    Näytä lisää