Herne-kaalisalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Herne-kaalisalaatti

Raikas kaalisalaatti saa kaverikseen hernerouhetta sekä potkua se saa chilistä ja limetistä.

12.11.2013 9:47
Määrä4 annosta
Valmistusaika2 t
Energia366 kcal / annos

Ainekset

  • 2 dl

    kuoretonta hernerouhetta (esim. Milletti)

  • 3 dl

    kiehuvaa vettä

  • 250 g

    valkokaalia tai varhaiskaalia

  • 250 g

    punakaalia

  • 250 g

    kirsikkatomaatteja

  • 150 g

    sokeriherneitä

  • kourallinen sinimailasen ituja

  • 1-2

    keskivahvaa chilipalkoa

  • Kastike:

  • ½ dl

    ekstra neitsytoliiviöljyä tai avokadoöljyä

  • 3 rkl

    valkoviinietikkaa tai riisiviinietikkaa

  • 2 tl

    sokeria

  • ½ tl

    suolaa

  • 1 tl

    thaimaalaista kalakastiketta

  • 1

    limetin raastettu kuori ja puristettu mehu

  • nippu tuoretta korianteria

  • 4 rkl

    seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Kaada hernerouheen päälle kiehuvaa vettä. Anna turvota noin tunti. Huuhtele hernerouhe lävikössä, kunnes vesi on kirkasta.

  2. Suikaloi kaalit ohuiksi suikaleiksi. Puolita kirsikkatomaatit ja sokeriherneet. Hienonna chili. Yhdistä herneet ja salaatin muut aineet. Sekoita kastikkeen ainekset ravistelemalla ne sekaisin kannellisessa purkissa ja kaada salaatin joukkoon. Sekoita hyvin ja anna maustua noin tunti ennen tarjoilua. Koristele salaatti tuoreella korianterilla ja nopeasti paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit