Paahtofilee

Sikke Sumari tarjoaa paahtofileen piparjuurikastikkeen kanssa.
  • 10 annosta

Ainekset

Liha:
noin 2 kg:n
naudan ulkofileetä
suolaa
pippuria
muutama oksa timjamia ja rosmariinia varret poistettuna
1-3
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
Piparjuurikastike:
2 ½ dl
majoneesia
2 rkl
smetanaa tai ranskankermaa
1 rkl
raastettua tuoretta piparjuurta tai 2 rkl valmista piparjuurta purkista tai tuubista
1 tl
dijonin sinappia
½
sitruunan mehu
ripaus suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin tahna valkosipulista, suolasta, pippurista, yrteistä ja oliiviöljystä.

    Puhdista liha kalvoista ja hiero sen pintaan yrttitahna. Jätä
    liha pariksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin.

  2. Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen uuniin laittoa ja työnnä lihamittari fileen paksuimpaan kohtaan.

    Pane liha esilämmitettyyn, 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Laske sitten lämpö 120 asteeseen.

    Tarkista lihan sisälämpötila ensimmäisen kerran parinkymmenen minuutin kuluttua. Kun mittari näyttää 53-56 astetta, nosta liha pois uunista. Siirrä se vadille ja peitä löysästi leivinpaperilla ja pyyhkeellä. Siinä liha saa levätä kaikessa rauhassa. Hyvä peukalosääntö on antaa lihan olla rauhassa yhtä kauan kuin se on ollut uunissa.

    Sekoita kastike ja tarjoa viipaloidun lihan kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää