Paahtofilee - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paahtofilee

Sikke Sumari tarjoaa paahtofileen piparjuurikastikkeen kanssa.

12.11.2013 10:33
Määrä10 annosta

Ainekset

  • Liha:

  • noin 2 kg:n

    naudan ulkofileetä

  • suolaa

  • pippuria

  • muutama oksa timjamia ja rosmariinia varret poistettuna

  • 1-3

    valkosipulinkynttä

  • oliiviöljyä

  • Piparjuurikastike:

  • 2 ½ dl

    majoneesia

  • 2 rkl

    smetanaa tai ranskankermaa

  • 1 rkl

    raastettua tuoretta piparjuurta tai 2 rkl valmista piparjuurta purkista tai tuubista

  • 1 tl

    dijonin sinappia

  • ½

    sitruunan mehu

  • ripaus suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin tahna valkosipulista, suolasta, pippurista, yrteistä ja oliiviöljystä. Puhdista liha kalvoista ja hiero sen pintaan yrttitahna. Jätä liha pariksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin.

  2. Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen uuniin laittoa ja työnnä lihamittari fileen paksuimpaan kohtaan. Pane liha esilämmitettyyn, 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Laske sitten lämpö 120 asteeseen. Tarkista lihan sisälämpötila ensimmäisen kerran parinkymmenen minuutin kuluttua. Kun mittari näyttää 53-56 astetta, nosta liha pois uunista. Siirrä se vadille ja peitä löysästi leivinpaperilla ja pyyhkeellä. Siinä liha saa levätä kaikessa rauhassa. Hyvä peukalosääntö on antaa lihan olla rauhassa yhtä kauan kuin se on ollut uunissa. Sekoita kastike ja tarjoa viipaloidun lihan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit