Maa-artisokkakeitto

Maa-artisokkakeitto on samettisen pehmeää ja kuohkeaa.
  • 4 pientä annosta

Ainekset

1 kg
maa-artisokkia
2
pientä siikli-perunaa
2
salottisipulia
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
voita
loraus kuivaa valkoviiniä
4-6 dl
kanalientä
1
laakerinlehti
1 dl
kuohukermaa
suolaa
pippuria

Valmistusohjeet

  1. Pese ja kuori maa-artisokat sekä perunat. Pilko ne ja salottisipulit, kuullota hetki voi-öljyseoksessa. Lisää keittoon valkoviini ja anna sen haihtua hetki. Lisää kanaliemi ja laakerinlehti.

  2. Kun kaikki ainekset ovat kypsyneet, lisää kerma. Poista laakerinlehti ja soseuta keitto. Lisää lopuksi suola ja pippuri.
    Anna keiton vetäytyä hetki. Lorauta oliiviöljyä pinnalle juuri
    ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää