Reseptit

Sitruunatorttu

Raikas sitruunapiirakka on suussa sulava.
  • 8-10 annosta

Ainekset

Pohja:
200 g
vehnäjauhoa
100 g
kylmää voita
50 g
tomusokeria
2
keltuaista
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
ripaus suolaa
2-3 rkl
kylmää maitoa
Täyte:
5
sitruunan mehu ja raastettu kuori
120 g
sokeria
2 ½ dl
vispikermaa
4
munaa
4
munankeltuaista
Päälle:
tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Pohja:
    Pane taikinan ainekset maitoa lukuun ottamatta tehosekoittimeen. Käytä konetta, kunnes taikina muistuttaa karkeita korppujauhoja. Lisää joukkoon maitoa niin, että taikinasta muodostuu pallo. Kääri taikinapallo muovikelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa pari tuntia.

    Painele taikina halkaisijaltaan noin 23 senttimetrin kokoisen
    piirasvuoan pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla, suojaa reunat foliolla ja esipaista uunin alaosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Poista suojafolio ja paista vielä kymmenisen minuuttia.
  2. Täyte:
    Pane sitruunamehu, kuoriraaste ja sokeri kulhoon. Sekoita. Lisää joukkoon kerma vähitellen koko ajan vatkaten. Lisää vielä munat ja keltuaiset yksitellen edelleen koko ajan vatkaten.

    Kaada täyte esipaistetulle piiraspohjalle ja paista uunissa 200 asteessa puolisen tuntia, kunnes täyte on hyytynyt. Ota torttu uunista, anna jäähtyä kunnolla ja ripottele sitten pinnalle tomusokeria.

Kommentit

    Näytä lisää