Cannellonit – täytetyt pastaputkilot

Ricottatäytteiset cannellonit tarjoillaan yrttisen tomaattikastikkeen kanssa.
  • 4 annosta

Ainekset

12
cannelloni-putkia
Ricottatäyte:
500 g
ricottajuustoa
iso kourallinen rucolaa
1
muna
150 g
parmesaanijuustoa raastettuna
½ tl
muskottipähkinää
ripaus chiliä
suolaa ja mustapippuria myllystä
Tomaattikastike:
3
valkosipulinkynttä
reilu loraus oliiviöljyä
500 g
kypsiä kirsikkatomaatteja
kourallinen basilikanlehtiä
pari oksaa sileälehtistä persiljaa
1
oksa timjaminlehtiä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Tee tomaattikastike:

    Silppua yrtit ja pilko valkosipulit. Lorauta oliiviöljy pannulle, lisää valkosipuli, anna kypsyä hetki ja lisää sitten tomaatit ja lisää hetken kuluttua yrtit. Anna kastikkeen kypsyä hiljalleen kunnes tomaatit hajoavat.
  2. Tee ricottatäyte:

    Hienonna rucola pieneksi silpuksi. Vatkaa muna kevyesti. Raasta parmesaanijuusto. Sekoita ricotta haarukalla ja lisää
    siihen muut ainekset. Jätä kolmasosa parmesaanijuustosta ripoteltavaksi paistoksen päälle.
  3. Täytä pursotinpussi ricottaseoksella ja täytä sillä cannellonit.

    Aseta ne tiiviisti uunivuokaan ja vala tomaattikastike niiden
    päälle, lisää vielä parmesaaniraaste. Kypsennä uunissa 200
    asteessa noin puoli tuntia, kunnes cannellonit ovat pehmeitä.

    Valele välillä cannelloneja vuokaan syntyneellä liemellä.

Kommentit

    Näytä lisää