Hapankaalipiirakka

Hapankaalipiirakka on helppo ja maukas arkinen ruoka. Tarjoile lisänä vaikka paistettuja makkaroita.
  • 1 t 30 min + jäähdytys
  • 10 palaa
  • 180 kcal / pala

Ainekset

Pohja:
1 ½ dl
vehnäjauhoa
1 ½ dl
ruisjauhoa
ripaus suolaa
50 g
voita
loraus vettä
Täyte:
200 g
valkosipulihapankaalia
mustapippuria
2
kananmunaa
120 g
smetanaa
50 g
voimakasta juustoraastetta
Tarjolle:
halutessasi makkaroita

Valmistusohjeet

  1. Sekoita pohjataikinaa varten jauhot ja suola. Nypi joukkoon
    voi. Lisää vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile siitä litteä pallo. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.

  2. Kauli taikina ohueksi levyksi. Painele taikina vuoan (halkaisija 18-20 cm) pohjalle ja reunoille sekä siisti reunat. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.

  3. Kypsennä 40 minuutin ajan 200-asteisessa
    uunissa. Voit pitää ensimmäiset 10 minuuttia lämpöä alalämmöllä ja jatka paistamista tasalämmöllä. Anna jäähtyä ennen syömistä. Paista halutessasi lisäksi makkaroita.

Kommentit

    Näytä lisää