Täytetyt kurpitsat

Kurpitsa on nopeasti kypsyvä ja maukas arkinen raaka-aine, josta saa monenlaista herkkua.
  • 1 t 45 min
  • 4 annosta
  • 454 kcal / annos

Ainekset

1
iso pitkulainen myskikurpitsa
2 ½ dl
ohraa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
3
tomaattia
1
paprika
100 g
lehtikaalia tai muuta kaalia
suolaa ja pippuria
Päälle:
½ dl
kurpitsan siemeniä
200 g
vuohenjuustoa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kurpitsa halki ja poista siemenet. Nosta kurpitsan puolikkaat 200-asteiseen uuniin ja anna kypsyä 30-40 minuuttia.

    Koverra lusikalla malto jättäen seinämiin vähän. Keitä ohra kasvisliemessä kypsäksi.
  2. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä hetki. Lisää kuutioitu tomaatti, paprika sekä hienonnettu lehtikaali. Anna hautua 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä paistos, ohra ja kurpitsan sisus.

    Lusikoi sitä kurpitsan molempiin kuoriin ja ripottele päälle siemeniä. Siivuta vuohenjuustoa päälle ja nosta grillivastuksen alle uuniin, kunnes juusto sulaa.

Kommentit

    Näytä lisää