Reseptit

Italialainen pizzapohja

Pizzapohjareseptissä on käytetty italialaisia 00-erikoishienoja jauhoja, niistä tulee kuohkea ja pehmeä pizzapohja.
  • 6 pyöreää pizzaa

Ainekset

15 g
hiivaa
4 dl
vettä
2 rkl
sokeria
10 dl
00-vehnäjauhoja
italialaisia erikoishienoja jauhoja
voit käyttää myös durumvehnäjauhoja tai tavallisia vehnäjauhoja
2 tl
hienoa merisuolaa
pari rkl oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Murusta hiiva kädenlämpöisen veden joukkoon. Sekoita
    joukkoon myös sokeri. Sekoita suola jauhoihin. Alusta jauhot taikinaan pikkuhiljaa taikinaa hyvin vaivaten.

    Lisää lopuksi öljyä ja jatka vaivaamista kunnes taikina
    irtoilee kulhon reunoista ja on joustavaa.

    Anna kohota lämpimässä paikassa noin kolme tuntia.

    Kippaa taikina työpöydälle ja jaa taikina nyrkin kokoisiin palloihin. Kohota palloja liinan alla vielä tunti.

    Muotoile palloista sormin painelemalla ympyrä tai soikio.

    Taikina on jauhojen ansiosta pehmeää ja venyvää, joten tässä voit kokeilla pizzaiolo- eli pizzakokkitaitojasi venyttäen pohjaa italialaiseen tapaan kahden käden varassa.

    Jauhota työpöytä durumvehnällä. Se on sen verran karkeaa, että pohja irtoaa hyvin tasosta.

    Täytä haluamillasi täytteillä ja paista ohjeiden mukaan.
  2. Jos käytät pizzakiveä, laita se kylmään uuniin ja kuumenna
    uuni niin kuumaksi kuin saat sen. Täytä pizzapohja ja nosta se puisen pizzalapion avulla pizzakiven päälle uuniin. Uuni saa olla niin kuuma kun vain omasi kuumenee.

    Paista pizzaa kunnes sen reunat ovat ruskistuneet eli noin 3-7 minuuttia, riippuen uunin kuumuudesta.
  3. Pizzakivi kuvauslaina: Decanter

Kommentit

    Näytä lisää