Pizza Parma

Pizza Parmassa kinkku lisätään pizzan päälle vasta juuri ennen tarjoilua.
  • 10 min
  • 1
  • 790 kcal / annos

Ainekset

1 annos
pizzapohjaa (kts. ohje alta)
Täyte:
1
annos tomaattikastiketta (kts. ohje alta)
60 g
puhvelinmaidosta valmistettua mozzarellaa
Lopuksi:
5
siivua parmankinkkua
2 rkl
parmesaania lastuina
1 rkl
paahdettuja pinjansiemeniä
kourallinen rucolaa
loraus ekstra neitsytoliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Jos käytät pizzakiveä, laita se kylmään uuniin ja kuumenna
    uuni niin kuumaksi kuin saat sen. Painele tai kauli
    pizzataikina haluamaasi muotoon. Käytä työlaudalla
    durumvehnäjauhoja, niin pizza liukuu paremmin pois tasolta.
  2. Levitä päälle tomaattikastiketta ja revi mozzarella paloiksi
    kastikkeen päälle. Liu’uta pizza lapion päälle ja siirrä pizzakivelle uuniin.

    Paista muutaman minuutin ajan, kunnes reunat ovat saaneet väriä ja juusto sulanut. Nosta uunista ja asettele päälle kinkkusiivut, parmesaanilastut, pinjansiemenet ja rucola. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää