Gluteeniton granola - paahdettu mysli

Itse tehty granola on rapeaa ja maukasta. Se on todella helppo tehdä! Tällä ohjeella saat gluteenitonta mysliä.
  • 30 min tai yön yli kuivurissa
  • 15 annosta
  • 187 kcal / annos

Ainekset

3 dl
neljä tuntia liotettuja kokonaisia tattarisuurimoita
2 dl
kookoshiutaleita tai -lastuja
1 dl
manteleita
1 dl
seesaminsiemeniä
1 dl
hampunsiemeniä
1 dl
auringonkukansiemeniä
hyppysellinen vaniljajauhetta
1 tl
kanelia
ripaus laadukasta suolaa
4 rkl
kookospalmusokeria
4 rkl
kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna
2 dl
kuivattuja hedelmiä ja marjoja esim. omenoita, karpaloita, mustikoita, goijimarjoja ja mulberinmarjoja
4 rkl
mehiläisen siitepölyä
½ dl
kaakaonibsejä tai rouhittua kaakaopapua
Tarjolle:
hedelmiä ja jogurttia

Valmistusohjeet

  1. Liota tattaria neljä tuntia. Huuhtele sen hyvin liotuksen jälkeen ja valuta ylimääräinen vesi pois. Sekoita aineet kuivattuja marjoja, hedelmiä, siitepölyä ja kaakaonibsejä lukuun ottamatta yhteen.

    Levitä seos pellille leivinpaperin päälle tai kuivurin alustalle.

    Jos käytät kuivuria saat raakamysliä. Kuivata 40 asteessa yön yli. Sekoittele välillä.

  2. Voit paahtaa myslin rapeaksi myös n. 150 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, mutta silloin se ei ole enää raakamysliä. Sekoittele mysliä paahtamisen aikana muutamaan otteeseen.

    Raakaruokaa ei kypsennetä yli 42 asteen.

  3. Sekoita valmiin myslin joukkoon kuivatut marjat, hedelmät sekä siitepöly ja kaakaonibsit.

    Mysli säilyy tiiviissä purkissa kuivassa ja pimeässä useita viikkoja. Tarjoile sitä jogurtin ja tuoreiden hedelmien kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää