Lehtikaalisalaattia ja hampputofua - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lehtikaalisalaattia ja hampputofua

Lehtikaali on voimavihannes, joka taipuu monenlaiseen ruoanlaittoon.

24.11.2013 11:59
Määrä4 annosta
Valmistusaika20 min
Energia304 kcal / annos

Ainekset

  • 250 g

    lehtikaalia

  • 3

    porkkanaa

  • 1

    appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • mustapippuria ja suolaa

  • 50 g

    pähkinöitä

  • 4

    tomaattia

  • 300 g

    hempnut-tofua tai tavallista tofua

  • jos käytät tavallista tofua, marinoi se raastetussa inkiväärissä

  • ja soijassa

Valmistusohjeet

  1. Ruodi lehtikaali ja leikkaa se paloiksi. Höyrytä tai keitä lehtikaalia, kunnes se pehmenee vähän. Puristele ylimääräinen neste pois ja laita tarjoiluastiaan. Suikaloi porkkanasta ohuita siivuja ja sekoita ne lehtikaalin joukkoon.

  2. Raasta joukkoon appelsiinin kuorta ja purista mehu. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon pähkinät ja kuutioidut tomaatit. Kuutioi tofu ja paista se rapeaksi. Lisää salaattiin.

  3. Jos käytät tavallista maustamatonta tofua, kuutioi se ja nosta kulhoon yhdessä raastetun inkiväärin ja soijan kanssa. Anna marinoitua hetken ja paista sen jälkeen kovalla lämmöllä pannulla öljyssä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit