Lehtikaalisalaattia ja hampputofua

Lehtikaali on voimavihannes, joka taipuu monenlaiseen ruoanlaittoon.
  • 20 min
  • 4 annosta
  • 304 kcal / annos

Ainekset

250 g
lehtikaalia
3
porkkanaa
1
appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
2 rkl
oliiviöljyä
mustapippuria ja suolaa
50 g
pähkinöitä
4
tomaattia
300 g
hempnut-tofua tai tavallista tofua
jos käytät tavallista tofua, marinoi se raastetussa inkiväärissä
ja soijassa

Valmistusohjeet

  1. Ruodi lehtikaali ja leikkaa se paloiksi. Höyrytä tai keitä lehtikaalia, kunnes se pehmenee vähän.

    Puristele ylimääräinen neste pois ja laita tarjoiluastiaan. Suikaloi porkkanasta ohuita siivuja ja sekoita ne lehtikaalin joukkoon.

  2. Raasta joukkoon appelsiinin kuorta ja purista mehu. Mausta
    oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

    Sekoita joukkoon pähkinät ja kuutioidut tomaatit. Kuutioi tofu ja paista se rapeaksi. Lisää salaattiin.

  3. Jos käytät tavallista maustamatonta tofua, kuutioi se ja nosta kulhoon yhdessä raastetun inkiväärin ja soijan kanssa. Anna marinoitua hetken ja paista sen jälkeen kovalla lämmöllä pannulla öljyssä.

Kommentit

    Näytä lisää