Sitruksinen uunilohi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sitruksinen uunilohi

Sitruksiseen uuniloheen sopivat niin satsumat kuin appelsiinitkin. Veriappelsiinikauden ollessa vauhdissa käytä sitä.

24.11.2013 12:08
Määrä4 annosta
Valmistusaika40 min
Energia696 kcal / annos

Ainekset

  • 700-800 g

    lohifilee

  • suolaa ja mustapippuria (valkopippuria)

  • öljyä

  • 3

    satsumaa

  • 1

    appelsiini (veriappelsiinia, jos se on sesongissa)

  • 3

    tomaattia

  • kourallinen oliiveja

  • thaibasilikaa

Valmistusohjeet

  1. Suolaa ja pippuroi lohifilee ja nosta se öljyttyyn uunivuokaan. Kuumenna uuni 120 asteeseen. Fileoi satsumoista ja appelsiineista siivuja kalan päälle. Ripottele päälle kuutioituja tomaatteja ja oliiveja sekä yrttejä.

  2. Paista noin 40 minuuttia, kunnes lohi on sisältä kypsä, mutta vähän rosee. Paistoaika riippuu fileen paksuudesta. Voit halutessasi käyttää paistomittaria. Hyvä kypsyys on 45-50 astetta. Tarjoile risoton tai salaatin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit