Sitruksinen uunilohi

Sitruksiseen uuniloheen sopivat niin satsumat kuin appelsiinitkin. Veriappelsiinikauden ollessa vauhdissa käytä sitä.
  • 40 min
  • 4 annosta
  • 696 kcal / annos

Ainekset

700-800 g
lohifilee
suolaa ja mustapippuria (valkopippuria)
öljyä
3
satsumaa
1
appelsiini (veriappelsiinia, jos se on sesongissa)
3
tomaattia
kourallinen oliiveja
thaibasilikaa

Valmistusohjeet

  1. Suolaa ja pippuroi lohifilee ja nosta se öljyttyyn uunivuokaan.

    Kuumenna uuni 120 asteeseen. Fileoi satsumoista ja appelsiineista siivuja kalan päälle. Ripottele päälle kuutioituja tomaatteja ja oliiveja sekä yrttejä.
  2. Paista noin 40 minuuttia, kunnes lohi on sisältä kypsä, mutta vähän rosee. Paistoaika riippuu fileen paksuudesta. Voit halutessasi käyttää paistomittaria. Hyvä kypsyys on 45-50 astetta.

    Tarjoile risoton tai salaatin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt