Sitruunainen valkosuklaa-mustikkamoussekakku

Suun saa makeaksi valkosuklaa-mustikkamoussekakulla.

Ainekset

Pohja:
1/2 pkt
Fazer murokeksejä (n. 195 g)
30 g
voita
Sitruuna-valkosuklaamousse:
2
liivatelehteä
1 1/2 dl
täysmaitoa
2 tl
vaniljasokeria
200 g
Fazer Lemon valkoinen leivontasuklaata
4 dl
kuohukermaa
Mustikkamousse:
3
liivatelehteä
200 g
pakastemustikoita sulatettuna
1/2 dl
tomusokeria
1 dl
maustamatonta paksua jogurttia
1 1/2 dl
kuohukermaa
Koristeluun:
1/2 dl
pensasmustikoita
1 kpl
Fazer Sinivalkoinen suklaa (yksi patukka 37 g )

Valmistusohjeet

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele keksipohja irtopohjaisen 23 cm:n kokoisen kakkuvuoan pohjalle, jonne on laitettu pohjan kokoinen pala leivinpaperia.
  2. Tee valkosuklaamousse. Liota liivatteita kylmässä vedessä kymmenen minuuttia. Kiehauta 1 dl maitoa ja lisää vaniljasokeri. Rouhi suklaa aivan hienoksi.

    Kaada kuuma maito-vaniljasokeriseos suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna loput maidosta. Sulata pehmenneet liivatteet maitoon.

    Kaada liivateseos suklaaseoksen päälle ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti suklaaseokseen.

    Kaada täyte kakkupohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään neljäksi tunniksi. Valmista sitten mustikkamoussetäyte.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenen minuuttia. Sekoita mustikat hienoksi soseeksi esim. tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon tomusokeri ja jogurtti.

    Kuumenna ½ dl kermasta ja sulata pehmenneet liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana mustikka-jogurttiseoksen joukkoon. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti joukkoon.

    Kaada jähmettyneen valkosuklaamoussen päälle ja nosta kylmään. Anna jähmettyä noin 4-6 tuntia ennen koristelua.

    Koristele pinta pensasmustikoilla ja rouhitulla Fazer Sinivalkoinen suklaalla.
  4. Tämä resepti kuuluu Joulunajan juhlat-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Fazerin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää