Suklaamarengit

Juhlien ruokatarjoilu voi olla myös näppärää sormisyötävää.
  • n. 50 marenkia

Ainekset

Marenki:
50 g
Fazer taloussuklaata (noin 1 ½ dl rouhittuna)
3
valkuaista
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
tomusokeria
2 tl
Fazer Cacao tummaa kaakaojauhetta
30 g
hasselpähkinärouhetta
Koristeeksi:
120 g
Fazer taloussuklaarouhetta

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 140 asteeseen. Hienonna suklaa hienoksi rouheeksi veitsellä. Vatkaa valkuaisia hetki ja lisää pikkuhiljaa joukkoon sokeri.

    Lisää lopuksi joukkoon myös tomusokeri ja vatkaa hyvin, kunnes vaahto on kovaa. Sekoita suklaarouhe, hasselpähkinärouhe ja kaakaojauhe keskenään. Sekoita ne varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.
  2. Lusikoi täyte pursotinpussiin jossa on noin 1 ½ cm:n pursotusnokka. Pursota 50 nokaretta kahdelle pellille, jättäen hyvin tilaa jokaisen marengin väliin.

    Paista noin 40 minuuttia, kunnes marengit ovat jähmeitä. Jätä jäähtymään jälkilämpöön uuniin, jättäen uuniluukku rakoselleen.
  3. Voit tehdä marengit valmiiksi jo useita päiviä aikaisemmin. Sulata taloussuklaarouhe vesihauteessa ja lusikoi pursotinpussiin. Leikkaa pussin kulma auki ja pursota suklaata ohuena nauhana marenkien päälle. Voit myös liimata niitä yhteen pohjasta sulatetulla suklaalla.
  4. Tämä resepti kuuluu Joulunajan juhlat-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Fazerin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää