Banoffee - Reseptit - Ilta-Sanomat

Banoffee

Sikke Sumarin banoffee sulattaa sydämen ja vie makean himon.

11.12.2013 9:27
Määrä8 annosta

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 325 g

    Digestive-keksejä

  • 125 g

    voita

  • <b>Toffeekastike:</b>

  • 100 g

    muscovado- tai fariinisokeria

  • 100 g

    voita

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • ripaus suolaa

  • <b>Suklaaganache:</b>

  • 300 g

    tummaa suklaata

  • 3 dl

    kermaa

  • 2 rkl

    voita

  • Lisäksi:

  • banaania

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita keksimurskaan voisula. Painele pohjan ainekset renkaan tai kakkuvuoan sisään ja anna jähmettyä jääkaapissa.

  2. Sulata voi ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Kun sokeri on sulanut, lisää kerma ja ripaus suolaa. Keittele sekoitellen, kunnes toffeekastike sakenee. Valuta pohjan päälle kerros toffeekastiketta ja anna senkin jähmettyä. Viipaloi jähmettyneen toffeen päälle muutama siivu banaania.

  3. Lämmitä kerma kattilassa, vähennä lämpöä, lisää suklaa. Anna sen sulaa kuumaan kermaan. Sekoita ja lisää lopuksi nokare voita. Vatkaa vähän, että saat kuohkean seoksen. Valuta se banaanien päälle ja anna banoffeen jähmettyä jääkaapissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit