Banoffee

Sikke Sumarin banoffee sulattaa sydämen ja vie makean himon.
  • 8 annosta

Ainekset

Pohja:
325 g
Digestive-keksejä
125 g
voita
Toffeekastike:
100 g
muscovado- tai fariinisokeria
100 g
voita
2 dl
kuohukermaa
ripaus suolaa
Suklaaganache:
300 g
tummaa suklaata
3 dl
kermaa
2 rkl
voita
Lisäksi:
banaania

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita keksimurskaan voisula. Painele pohjan ainekset renkaan tai kakkuvuoan sisään ja anna jähmettyä jääkaapissa.

  2. Sulata voi ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Kun sokeri on sulanut, lisää kerma ja ripaus suolaa. Keittele sekoitellen, kunnes toffeekastike sakenee.

    Valuta pohjan päälle kerros toffeekastiketta ja anna senkin
    jähmettyä. Viipaloi jähmettyneen toffeen päälle muutama siivu banaania.

  3. Lämmitä kerma kattilassa, vähennä lämpöä, lisää suklaa. Anna sen sulaa kuumaan kermaan. Sekoita ja lisää lopuksi
    nokare voita. Vatkaa vähän, että saat kuohkean seoksen.

    Valuta se banaanien päälle ja anna banoffeen jähmettyä jääkaapissa.

Kommentit

    Näytä lisää