Kylmää perunasalaattia ja rapeaksi paistettua pekonia

Sikke Sumarin perunasalaatissa maistuu sinappinen kastike sekä rapea pekoni.
  • 4

Ainekset

6
pientä perunaa
120 g
pekonia
Dijon-vinegrette:
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
Dijon-sinappia
4 rkl
neitsytoliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
tuoreita yrttejä esim. rakuunaa, persiljaa ja basilikaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Keitä perunat kypsiksi runsaassa kiehuvassa ja suolatussa
    vedessä. Kuori ne vasta kypsinä, näin saat pidettyä mahdollisimman paljon tärkkelystä jäljellä.

    Siivuta valkosipulinkynsi ja sekoita se vinegreten muiden ainesten joukkoon. Ravista. Anna maustua hetken ja poista sitten valkosipulinkynsipalat.

  2. Lisää vinegreten joukkoon hiukan jäähtyneet perunakuutiot, näin ne imevät nemmän makua itseensä.

    Anna salaatin marinoitua 1-2 tuntia.

  3. Kuutioi pekoni ja paista se rapeaksi. Asettele salaattiainekset kauniisti riviin lautaselle ja ripottele pekonisilppua salaatin päälle.

Kommentit

    Näytä lisää