Kylmää perunasalaattia ja rapeaksi paistettua pekonia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kylmää perunasalaattia ja rapeaksi paistettua pekonia

Sikke Sumarin perunasalaatissa maistuu sinappinen kastike sekä rapea pekoni.

11.12.2013 9:47
Määrä4

Ainekset

  • 6

    pientä perunaa

  • 120 g

    pekonia

  • Dijon-vinegrette:

  • 1 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 1 tl

    Dijon-sinappia

  • 4 rkl

    neitsytoliiviöljyä

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • tuoreita yrttejä esim. rakuunaa, persiljaa ja basilikaa

  • suolaa

  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Keitä perunat kypsiksi runsaassa kiehuvassa ja suolatussa vedessä. Kuori ne vasta kypsinä, näin saat pidettyä mahdollisimman paljon tärkkelystä jäljellä. Siivuta valkosipulinkynsi ja sekoita se vinegreten muiden ainesten joukkoon. Ravista. Anna maustua hetken ja poista sitten valkosipulinkynsipalat.

  2. Lisää vinegreten joukkoon hiukan jäähtyneet perunakuutiot, näin ne imevät nemmän makua itseensä. Anna salaatin marinoitua 1-2 tuntia.

  3. Kuutioi pekoni ja paista se rapeaksi. Asettele salaattiainekset kauniisti riviin lautaselle ja ripottele pekonisilppua salaatin päälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit