Liharagu riistasta

Hirvenlihasta tehty ragu on saanut muhia useita tunteja. Sen maut tiivistyvät näin herkulliseksi kokonaisuudeksi.
  • yli 1 vrk
  • 6
  • 660 kcal / annos

Ainekset

600 g
riistalihaa jauhettuna esim. hirven kulmapaistia tai muuta paistia
200 g
rasvaista mausteista makkaraa (myös rasvainen pekoni käy)
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2
varsiselleriä
1
iso porkkana
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
voita
2 rkl
tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria
800 g
paseerattua tomaattikastiketta
2 tl
sokeria
4 dl
italialaista punaviiniä esim. jotain mikä on täyteläinen ja vähän hilloinen
esim. Zenato Ripassa Valpolicella
Ruoanlaittoon kannattaa käyttää samaa viiniä kuin lasiinkin
Tarvittaessa lisää vettä, lihalientä tai lisää viiniä
Lopuksi runsaasti tuoretta basilikaa
Lisäksi:
kuivapastaa tai itse tehtyä tuorepastaa
parmesaanijuustoa

Valmistusohjeet

  1. Jauha itse lihat tai pyydä kauppiasta jauhamaan ne
    karkeaksi.

    Hienonna sipulit, selleri ja kuutioi porkkana. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä pannussa kunnes ne ovat aivan pehmeitä.
  2. Pullauta makkarasta paloja pannulle ja lisää pannulle myös jauheliha. Ruskista ja lisää tomaattipyree, suola ja pippuri. Lusikoi paistos pataan ja lisää joukkoon tomaattikastike, sokeri ja viini. Sekoita hyvin.
  3. Kuumenna pata kiehuvaksi levyllä ja nosta sen jälkeen 100 asteiseen uuniin noin 4-6 tunniksi. Sekoittele välillä ja lisää tarvittaessa nestettä, esimerkiksi viiniä tai lihalientä.

    Lisää lopuksi kastikkeen joukkoon runsaasti basilikaa. Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää