Hirven paahtopaistia ja puolukka-jaloviinahilloa

Täysjyväsinapilla maustettu yrttinen hirvipaisti tarjoillaan jallu-puolukkahillon kanssa.
  • 1 vrk sisältää marinointiajan
  • 10 annosta
  • 343 kcal / annos

Ainekset

Hirvipaisti:
1 ½ -2 kg:n
pala hirven paahtopaistia
4 rkl
täysjyväsinappia esim. Dijon
suolaa
pippuria
2
oksaa rosmariinia
nippu tuoretta timjamia
voita paistamiseen
Yrttikastike:
150 g
ranskankermaa
½
sitruunan mehu
1
nippu lehtipersiljaa
mustapippuria
suolaa
Puolukka-jaloviinahillo:
1 l
puolukoita
½ dl
vettä
3 dl
hillosokeria
4 cl
Jaloviinaa

Valmistusohjeet

  1. Hienonna yrtit ja sekoita joukkoon sinappi, suola ja pippuri.
    Hiero mausteet lihan pintaan ja anna maustua jääkaapissa yhden vuorokauden. Ota liha huoneenlämpöön pari
    tuntia ennen paistoa.

  2. Kuumenna uuni 120 asteeseen.

    Ruskista liha voissa joka puolelta ja työnnä sen paksuimpaan kohtaan lihan sisälämmön mittari.

    Nosta liha uuniin ja paista kunnes lämpötila on 54 astetta. Kääri folioon ja anna levätä noin vartti ennen syömistä.

  3. Kaikkein mehukas paistista tulee kun kypsennät sen sous vide -menetelmällä vesihauteessa. Tähän tarvitset vain oman laitteen sitä varten. Katso alla resepti täydellisen pihvin valmistamiseen, samasta löydät ohjeet sous vide -kypsennykseen.

    Voit myös tarjota lihan lämpinänä tai kylmänä esim. seuraavana päivänä.

  4. Tee hillo vuorokautta ennen syömistä laittamalla kattilaan puolukat ja vesi. Anna kiehahtaa ja lisää hillosokeri. Keittele noin 15 minuuttia ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon
    viina ja sekoita. Purkita hillo puhtaisiin purkkeihin ja nosta
    viileään. Hillo on valmista seuraavana päivänä.

  5. Sekoita ranskankerman joukkoon sitruunamehu ja hienonnetut yrtit. Mausta. Tarjoile lihan ja hillon kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää