Paistettu poronfilee ja punajuuripyreetä

Paistetun poronfileen lisukkeeksi sopii herkullinen punajuuripyree.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 567 kcal / annos

Ainekset

Poro:
700 g
poron ulkofileetä
50 g
voita
pippuria
suolaa
Punajuuripyree:
4
punajuurta
2 dl
kermaa
3 rkl
voita
valkopippuria myllystä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Keitä punajuuret kypsiksi. Kuori ja paloittele. Laita palat tehosekoittimeen ja lisää kuumennettua kermaa ja sulatettua voita pikkuhiljaa joukkoon koneen käydessä. Mausta.

    Tarjoile paistetun porofileen kanssa.
  2. Puhdista fileet kalvoista. Ruskista fileet paistinpannussa, mausta suolalla ja valkopippurilla. Laita lihaan sisälämmön mittari ja nosta 120 asteiseen uuniin.

    Kun sisälämpö on noin 52 astetta, nosta liha uunista folioon ja anna levätä hetken aikaa. Leikkaa ohuiksi siivuiksi ja tarjoile punajuuripyreen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää