Sitruuna-valkosuklaajuustokakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sitruuna-valkosuklaajuustokakku

Kakku on raikas kokonaisuus, jossa kirpeä sitruuna yhdistyy pehmeän samettiseen valkosuklaaseen.

13.12.2013 13:15

Ainekset

  • POHJA

  • 250 g

    kaurakeksejä tai Fazer pipareita

  • 2 rkl

    Fazer Cacao tummaa kaakaojauhetta

  • 75 g

    sulatettua voita

  • TÄYTE

  • 4

    liivatelehteä

  • 200 g

    Fazer Lemon valkoinen leivontasuklaata

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadelphia

  • 2 dl

    turkkilaista maustamatonta jogurttia

  • 1/2 dl

    tomusokeria

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • KORISTEEKSI

  • 50 g

    rouhittua Fazer Lemon valkoinen leivontasuklaata

  • sitruunaa siivuina

Valmistusohjeet

  1. Murskaa keksit tehosekoittimessa hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi ja kaakaojauhe. Painele keksitäyte irtopohjaisen pyöreän 23 cm:n kokoisen kakkuvuoan tai pitkulaisen leipävuoan pohjalle, jonne on laitettu pohjan kokoinen pala leivinpaperia. Jos leipävuoka ei ole irtopohjainen, vuoraa se kelmulla, niin se on helppo nostaa vuoasta.

  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Yhdistä sula suklaa, tuorejuusto, jogurtti ja tomusokeri.

  3. Kuumenna ½ dl maitoa ja liota pehmenneet liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana suklaa-juustoseokseen. Vatkaa 1 ½ dl kermaa vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti seokseen.

  4. Kaada seos pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään noin 4-6 tunniksi. Koristele ohuilla sitruunasiivuilla ja rouhitulla suklaalla. Tämä resepti kuuluu Joulunajan juhlat-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Fazerin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit