Chili-suklaakaakao ja churroja

Tujauksella chiliä maustettu suklaajuoma on tuhtia tavaraa. Siinä yhdistyvät tumma suklaa sekä kaakao täyteläiseksi kokonaisuudeksi, jonka kermavaahto kruunaa. Dippaile suklaajuomaan Espanjasta tuttuja kanelilla ja sokerilla maustettuja churroja.

Ainekset

CHILI-SUKLAAKAAKAO
150 g
Fazer Premium leivontasuklaata 70 % kaakaota
1 l
täysmaitoa
hyppysellinen chilijauhetta
1 1/2 dl
Fazer Cacao tummaa kaakaojauhetta
sokeria halutessasi
Päälle kermavaahtoa
Tarjoile churrojen kanssa
CHURRO-TAIKINA
2 1/2 dl
vettä
100 g
voita
hyppysellinen suolaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
Paistamiseen:
1 l
rypsiöljyä
Pinnalle:
1/2 dl
sokeria
2 tl
kanelia

Valmistusohjeet

  1. Chili-suklaakaakao:
    Raasta tai rouhi suklaa kattilaan. Kuumenna maito ja kaada sitä pikkuhiljaa koko ajan sekoitelleen suklaan päälle. Lisää chilijauhe ja kaakaojauhe ja halutessasi sokeria. Sekoittele tasaiseksi. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta se halutessasi sokerilla. Lusikoi kermaa kuuman suklaajuoman päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoile churrojen kanssa. Churroja voi dippailla kaakaoon tai ne voi syödä sellaisenaan.
  2. Churrot:
    Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.
    Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

    Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Tiedät, että se on tarpeeksi kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

    Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia tankoja. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn. Paista muutama churro kerrallaan. Käännä paistamisen puolivälissä. Churro on kypsä, kun se on kauniin ruskea. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele ne sitten sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoile suklaakaakaon kanssa.
  3. Tämä resepti kuuluu Joulunajan juhlat-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Fazerin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää