Reseptit

Jouluyön kinkku- ja sillivoileivät

Jouluyön suolapalaa varten kannattaa varata kaappiin saaristolaisleipää. Sen kanssa voi yhdistää silliä ja suolakurkkuja tai kinkkua tai kalkkunaa herkullisiksi voileiviksi.

Ainekset

8 viipaletta
Maalahden limppua tai saaristolaisleipää
voita
salaatinlehtiä
Kinkkuvoileivät:
8 siivua
kinkkua tai kalkkunaa ohuina siivuina
8 rkl
sienisalaattia
Sillivoileivät:
4 rkl
smetanaa
1 tl
raastettua piparjuurta
etikkapunajuuria siivuina
etikkapunajuuria siivuina
160 g
matjessillifileesiivuja
herneenversoja tai salaatinlehtiä
Annoksiin koristeeksi keitettyä munaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa leivät ohuiksi viipaleiksi jotka ovat leikattu vielä pitkittäin puoleen. Voitele leivät voilla. Lisää täytteet kauniisti leipien päälle ja nauti kevyen punaviinin kanssa.
  2. Tämä resepti kuuluu Joulunajan juhlat-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Lindemansin viinien kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää