Simpukat thaityyliin

Trendikkäät simpukat saavat ylellisen kastikkeen Yellowglen Pink -kuohuviinistä ja kookoskermasta.

Ainekset

n. 2 kg
tuoreita sinisimpukoita kuorineen
2
punasipulia
4-5
valkosipulinkynttä
1 rkl
punaista currytahnaa
2 rkl
öljyä
2
kokonaista punaista chiliä
2 dl
Yellowglen Pink kuohuviiniä
400 ml
kookoskermaa
1 dl
kalalientä
1
limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
2 rkl
kalakastiketta
suolaa
mustapippuria
nippu
thai-basilikaa silputtuna
nippu
korianteria silputtuna
tarjolle lisäksi keitettyä basmatiriisiä

Valmistusohjeet

  1. Harjaa simpukat juuresharjalla puhtaiksi juoksevan viileän veden alla ja nyhdä parrat pois. Heitä pois mahdolliset auenneet yksilöt, jos ne eivät pienellä koputtelulla ja juoksevan veden alle päästessään sulkeudu. Sitä mukaan kun peset simpukoita siirrä ne kylmään merisuolalla maustettuun veteen isoon astiaan.
  2. Keitä riisi. Hienonna sipulit. Kuullota sipuleita ja currytahnaa öljyssä kasarissa. Hienonna chilit ja lisää ne pannulle yhdessä pestyjen simpukoiden kanssa. Nosta lämpötilaa ja ravistele kasaria hetki. Kaada joukkoon kuohuviini, kookoskerma, kalaliemi, ja loput mausteet yrttejä lukuun ottamatta. Laita kansi päälle ja anna nesteiden kiehahtaa. Heiluttele kasaria vähän. Simpukat ovat kypsiä muutamassa minuutissa.
  3. Ripottele päälle tuoreet yrtit ja tarjoile keitetyn riisin kanssa. Älä syö simpukoita, jotka ovat rikki tai eivät ole auenneet keittämisen jälkeen. Tarjoile juomaksi kylmää Yellowglen Pink kuohuviiniä.
  4. Tämä resepti kuuluu Joulunajan juhlat-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Lindemansin viinien kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää