Mausteinen punaviinissä haudutettu lihapata - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mausteinen punaviinissä haudutettu lihapata

Mausteinen punaviinissä haudutettu lihapata lämmittää talven kylmyydessä. Padan mausteina on häivähdys joulua, kaneli tuo lämpöä ja juustokumina vie makumaailman Intian suuntaan.

19.12.2013 10:22

Ainekset

  • 1 1/2 kg

    naudan patalihoja

  • 30 g

    voita

  • 4-5

    sipulia halkaistuna

  • 5

    valkosipulinkynttä

  • 5

    laakerinlehteä

  • 140 g

    tomaattipyreetä

  • 1

    kanelitanko

  • 2 tl

    juustokuminaa

  • 1

    sitruunan kuori

  • 1 1/2 tl

    chilitahnaa

  • suolaa

  • 5

    mustapippuria

  • n. 4 dl

    punaviiniä Lindemans Bin 50 shiraz

  • 2 dl

    lihalientä

  • 1/2 dl

    tummaa balsamicoa

  • nippu

    timjamia

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa huoneenlämpöön lämmennyt liha kuutioiksi. Ruskista kuutiot padassa. Lisää sipulit ja mausteet. Kuullota hetken aikaa. Lisää loput aineet ja hauduta 120 asteessa noin 4-5 tuntia tai yön yli.

  2. Mitä kauemmin pata saa hautua uunissa, sitä parempaa siitä tulee. Padassa yhdistyvät talviset pehmeät maut tuhtiin punaviiniin. Tarjoile juomaksi samaa viiniä kuin padan ohjeessa on. Lisukkeeksi voi tarjoilla keitettyjä perunoita tai muusia. Tämä resepti kuuluu Joulunajan juhlat-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Lindemansin viinien kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit