Suklaa-semifreddo - Reseptit - Ilta-Sanomat

Suklaa-semifreddo

Semifreddo on jäätelön tyylistä nimensä mukaisesti puolijäädytettyä kermaista herkkua.

19.12.2013 10:58

Ainekset

  • 2 1/2 dl

    maitoa

  • 5 dl

    kermaa

  • 1 tl

    vaniljajauhetta

  • 1 tl

    kanelia

  • 250 g

    Fazer tummaa leivontasuklaata 44 % kaakaota

  • 8

    munankeltuaista

  • 3 dl

    sokeria

  • 200 g

    Fazer suklaakonvehteja rouhittuna (erilaisia konvehteja mitä on jäänyt joulusta yli)

  • Koristeluun:

  • esim. Fazerin Vihreitä kuulia tai Finlandia kuulia jos haluat ja niitä on jäänyt joulusta yli

  • Tarjolle:

  • jäätelövohveleita

Valmistusohjeet

  1. Kaada maito ja 2 ½ dl kermaa kattilaan. Sekoita joukkoon vanilja ja kaneli. Kiehauta.

  2. Rouhi leivontasuklaa ja sekoita se seokseen. Sekoittele kunnes suklaa on sulaa. Ota kattila liedeltä. Anna seoksen seistä kannen alla noin puoli tuntia.

  3. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Kaada suklaaseosta munavaahtoon koko ajan sekoitellen. Kaada seos takaisin kattilaan ja anna kiehahtaa kuumaksi. Sekoita voimakkaasti kunnes seos on paksua ja ilmavaa.

  4. Jäähdytä jäätelöseos kylmäksi ulkona, jääkaapissa tai pakastimessa ja sekoittele sitä välillä. Vaahdota loput kermasta ja rouhi konvehdit. Sekoita varovasti kermavaahto ja konvehtirouhe jäähtyneeseen vaahtoon.

  5. Kaada pakastuksen kestävään vuokaan ja pakasta 4-6 tuntia. Näin semifreddo jää sopivasti pehmeäksi ja sitä on helppo tarjoilla. Tämä resepti kuuluu Joulunajan juhlat -kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Fazerin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit