Ankkarillette

Ylikypsät ankankoivet ovat herkullisia. Niiden lihasta voi tehdä mm. ankkarillettä, joka valmistuu nopeasti.
  • 1 t
  • 10
  • 216 kcal / annos

Ainekset

1250 g
säilöttyjä kypsiä ankankoipia
(säilykepurkissa on noin 4-5 kpl)
pippuria rouhittuna maun mukaan
esim. vähän viherpippuria, roseepippuria ja mustapippuria
pari oksaa timjamia
½ dl
ankan rasvaa säilykepurkista
suolaa
Päälle:
ankan rasvaa säilykepurkista, pippureita ja yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Ota koivet purkista. Irrota liha luista ja revi haarukalla suikaleiksi. Sekoita kulhossa revitty liha, rouhitut pippurit, hienonnettu timjami ja rasva. Mausta halutessasi vielä ripauksella suolaa. Tarkista maku.
  2. Painele seos tiiviisti lasipurkkeihin. Lusikoi päälle säilykepurkista rasvaa ja ripottele koristeeksi pippureita ja yrttejä. Nosta viileään.
  3. Rillette on valmista syötäväksi heti tai kun rasva on jähmettynyt purkin päällä. Tarjoile maalaisleivän ja hillon kanssa.

    Koivista revitty liha on ylikypsää ja siinä on paljon makua. Se sopii rilletteen hyvin.

Kommentit

    Näytä lisää