Omena-calvadoshillo ja ranskalainen juustotarjotin

Tarjoa ranskalaisten juustojen kanssa itse tehtyä omenahilloa. Omena-calvadoshillo on klassikko camembert-juuston kanssa tarjoiltuna.

20.12.2013 11:10
Määrä20 annosta
Valmistusaikayli 1 vrk
Energia200 kcal / annos

Ainekset

  • 2 kg

    omenoita

  • 1 ½ dl

    vettä

  • sitruunan raastettu kuori ja mehu

  • 1

    vaniljtanko

  • 4 dl

    hillosokeria

  • 1 dl

    calvadosta

  • Ranskalainen juustolautanen:

  • 200 g

    ranskalaista camembert- juustoa

  • 200 g

    ranskalaista comtéjuustoa

  • 200 g

    ranskalaista roquefortjuustoa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja puhdista omenat. Kuutioi ne ronskeiksi kuutioiksi. Kuutioi osa omenoista pieneksi kuutioksi, jotka lisätään hilloon lopuksi (noin 1 dl pientä kuutiota). Lisää isot omenapalat, vesi, sitruunankuori ja -mehu kattilaan. Avaa vaniljatanko ja kaavi siemenet mukaan. Laita avattu vaniljatanko kattilaan myös. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä kunnes omenat ovat pehmeitä. Poista vaniljatanko. Soseuta omenat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon pienet omenakuutiot sekä hillosokeri ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää calvados ja sekoita hyvin. Purkita hillo puhtaaseen hillopurkkiin, jäähdytä ja nosta kylmään. Hillo on valmista syötäväksi seuraavana päivänä. Omena-calvadoshillo on klassinen lisukehillo camembert- juustolle. Ota juustot ajoissa huoneenlämpöön ennen syömistä. Tarjoile lisänä hilloa, pähkinöitä ja maalaisleipää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit