Ainekset
2 kg
omenoita
1 ½ dl
vettä
sitruunan raastettu kuori ja mehu
1
vaniljtanko
4 dl
hillosokeria
1 dl
calvadosta
Ranskalainen juustolautanen:
200 g
ranskalaista camembert- juustoa
200 g
ranskalaista comtéjuustoa
200 g
ranskalaista roquefortjuustoa
Valmistusohjeet
Kuori ja puhdista omenat. Kuutioi ne ronskeiksi kuutioiksi. Kuutioi osa omenoista pieneksi kuutioksi, jotka lisätään hilloon lopuksi (noin 1 dl pientä kuutiota). Lisää isot omenapalat, vesi, sitruunankuori ja -mehu kattilaan. Avaa vaniljatanko ja kaavi siemenet mukaan. Laita avattu vaniljatanko kattilaan myös. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä kunnes omenat ovat pehmeitä. Poista vaniljatanko. Soseuta omenat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon pienet omenakuutiot sekä hillosokeri ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää calvados ja sekoita hyvin. Purkita hillo puhtaaseen hillopurkkiin, jäähdytä ja nosta kylmään. Hillo on valmista syötäväksi seuraavana päivänä. Omena-calvadoshillo on klassinen lisukehillo camembert- juustolle. Ota juustot ajoissa huoneenlämpöön ennen syömistä. Tarjoile lisänä hilloa, pähkinöitä ja maalaisleipää.