Omena-calvadoshillo ja ranskalainen juustotarjotin

Tarjoa ranskalaisten juustojen kanssa itse tehtyä omenahilloa. Omena-calvadoshillo on klassikko camembert-juuston kanssa tarjoiltuna.
  • yli 1 vrk
  • 20 annosta
  • 200 kcal / annos

Ainekset

2 kg
omenoita
1 ½ dl
vettä
sitruunan raastettu kuori ja mehu
1
vaniljtanko
4 dl
hillosokeria
1 dl
calvadosta
Ranskalainen juustolautanen:
200 g
ranskalaista camembert- juustoa
200 g
ranskalaista comtéjuustoa
200 g
ranskalaista roquefortjuustoa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja puhdista omenat. Kuutioi ne ronskeiksi kuutioiksi. Kuutioi osa omenoista pieneksi kuutioksi, jotka lisätään hilloon lopuksi (noin 1 dl pientä kuutiota).

    Lisää isot omenapalat, vesi, sitruunankuori ja -mehu kattilaan. Avaa vaniljatanko ja kaavi siemenet mukaan. Laita avattu vaniljatanko kattilaan myös. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä kunnes omenat ovat pehmeitä.
    Poista vaniljatanko.

    Soseuta omenat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon pienet
    omenakuutiot sekä hillosokeri ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää calvados ja sekoita hyvin. Purkita hillo puhtaaseen hillopurkkiin, jäähdytä ja nosta kylmään.

    Hillo on valmista syötäväksi seuraavana päivänä.

    Omena-calvadoshillo on klassinen lisukehillo camembert-
    juustolle.

    Ota juustot ajoissa huoneenlämpöön ennen syömistä.

    Tarjoile lisänä hilloa, pähkinöitä ja maalaisleipää.

Kommentit

    Näytä lisää