Ranskalainen maksapatee - Reseptit - Ilta-Sanomat

Ranskalainen maksapatee

Ranskalainen maksapatee on helppo tehdä ja se on juhlavaa tarjottavaa.

20.12.2013 11:14
Määrä20 annosta
Valmistusaika2 t
Energia67 kcal / annos

Ainekset

  • 2

    salottisipulia

  • 4

    pientä valkosipulinkynttä

  • 300 g

    broilerin maksaa (tuoreena tai pakasteena)

  • 30 g

    voita

  • pari oksaa timjamia (myös rosmariini käy)

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 3 rkl

    konjakkia

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • Pinnalle:

  • 50 g

    kirkastettua voita

  • yrttejä

  • pippureita

Valmistusohjeet

  1. Hienonna salottisipuli ja valkosipuli aivan hienoksi. Puhdista maksat. Sulata voita kuumalla pannulla ja lisää sipulit sekä maksa pannulle. Tiputa lämpöä ja paista maksa melkein kypsäksi. Se saa jäädä roseeksi sisältä.

  2. Lisää sipuli-maksaseos tehosekoittimeen timjamin, suolan ja pippurin kanssa. Pyöritä tasaiseksi. Lorota joukkoon hitaasti koneen käydessä kerma ja lopuksi konjakki. Kaada seos pieniin vuokiin jättäen vähän tilaa kuorrutukselle.

  3. Sulata voi kattilassa ja anna seistä pöydällä kunnes kirkas osa erottuu herasta. Lusikoi kirkasta osaa pateen päälle kuorrutukseksi. Lisää vielä sulaan voihin koristeeksi yrttejä ja pippureita.

  4. Nosta viileään jähmettymään. Voin jähmetyttyä patee on valmista tarjottavaksi. Silkin pehmeän pateen kanssa maistuu rapea vaalea maalaisleipä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit