Reseptit

Lindströmin mureke

Punajuuresta tulee makua ja väriä murekkeeseen. Tarjoa lindströmin mureke esimerkiksi muusin ja suolakurkkujen kanssa.
  • 1 t 30 min
  • 6 hengelle
  • 420 kcal / annos

Ainekset

2 dl
kuorittua ja rouhittua hernerouhetta
löytyy kaupasta pahvipakkauksessa Milletti-nimellä
3 dl
lihalientä
2
isoa punajuurta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
400 g
jauhelihaa
1 rkl
kapriksia
1
kananmuna
suolaa
pippuria

Valmistusohjeet

  1. Keitä lihaliemi ja kaada se hernerouheen päälle. Anna turvota 45 minuuttia. Raasta punajuuri raastimen pienellä osalla ja hienonna sipulit. Kuullota punajuurta ja sipuleita öljyssä pannulla hetki. Jäähdytä.
  2. Voit käytää halutessasi myös etikkapunajuuria tai keitettyjä. Niitä ei tarvitse kuullottaa. Tässä on käytetty raakaa punajuurta, joka sitten kuullotetaan sipulin kanssa.
  3. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita taikinaksi. Muotoile massasta mureke ja nosta se uunivuokaan. Voit tehdä massasta myös ohuen levyn, ripotella päälle juustoraastetta ja kääriä rullalle.
  4. Leipävuoka on hyvä vuoka, koska mureke pysyy muodossa hyvin. Nosta 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää