Reseptit

Raakakaakao-avokadokakku

Kypsentämätön raakakaakaosta ja kermaisesta avokadosta tehty kakku sulaa suuhun.
  • 3 t + pähkinöiden liotus
  • 24
  • 150 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
100 g
kuorimattomia manteleita
50 g
hasselpähkinöitä tai cashewpähkinöitä
100 g
taateleita
2 rkl
raakakaakaojauhetta
½ tl
vaniljajauhetta
2 rkl
vettä
Täyte:
4
isoa kypsää avokadoa
1
luomuappelsiinin raastettu kuori
100 g
kylmäpuristettua kookosöljyä
100 g
raakakaakojauhetta
1 dl
kookospalmusokeria
ripaus vuori- tai merisuolaa
Koristeeksi:
kookoslastuja
kuivattuja marjoja esim. mulberimarjoja
kaakaonibsejä
karpaloita

Valmistusohjeet

  1. Liota manteleita ja pähkinöitä vedessä noin neljä tuntia. Poista taateleista kivet. Huuhtele mantelit sekä pähkinät ja
    jauha ne karkeaksi rouheeksi yhdessä taatelien kanssa.
  2. Lusikoi rouhittu seos astiaan ja lisää joukkoon raakakaakaojauhe, vaniljajauhe ja vähän vettä. Sekoita käsin taikinaksi.

    Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija noin 23 cm) pohjalle. Siirrä jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
  3. Kuori ja pilko avokadot. Pese ja raasta appelsiinin kuori.
    Sulata kookosöljy varovasti lämpimässä vesihaudeastiassa.

    Sekoita kaikki aineet tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa.
    Kaada täyte jähmettyneen pohjan päälle.
  4. Nosta kakku takaisin jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Koristele pinta. Nosta kakku ainakin puoli tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.

    Raakakaakaokakku on tuhtia tavaraa. Pieni pala riittää tyydyttämään makean himon.

Kommentit

    Näytä lisää