Raakakaakao-avokadokakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Raakakaakao-avokadokakku

Kypsentämätön raakakaakaosta ja kermaisesta avokadosta tehty kakku sulaa suuhun.

8.1.2014 9:54
Määrä24
Valmistusaika3 t + pähkinöiden liotus
Energia150 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 100 g

    kuorimattomia manteleita

  • 50 g

    hasselpähkinöitä tai cashewpähkinöitä

  • 100 g

    taateleita

  • 2 rkl

    raakakaakaojauhetta

  • ½ tl

    vaniljajauhetta

  • 2 rkl

    vettä

  • <b>Täyte:</b>

  • 4

    isoa kypsää avokadoa

  • 1

    luomuappelsiinin raastettu kuori

  • 100 g

    kylmäpuristettua kookosöljyä

  • 100 g

    raakakaakojauhetta

  • 1 dl

    kookospalmusokeria

  • ripaus vuori- tai merisuolaa

  • <b>Koristeeksi:</b>

  • kookoslastuja

  • kuivattuja marjoja esim. mulberimarjoja

  • kaakaonibsejä

  • karpaloita

Valmistusohjeet

  1. Liota manteleita ja pähkinöitä vedessä noin neljä tuntia. Poista taateleista kivet. Huuhtele mantelit sekä pähkinät ja jauha ne karkeaksi rouheeksi yhdessä taatelien kanssa.

  2. Lusikoi rouhittu seos astiaan ja lisää joukkoon raakakaakaojauhe, vaniljajauhe ja vähän vettä. Sekoita käsin taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija noin 23 cm) pohjalle. Siirrä jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

  3. Kuori ja pilko avokadot. Pese ja raasta appelsiinin kuori. Sulata kookosöljy varovasti lämpimässä vesihaudeastiassa. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa. Kaada täyte jähmettyneen pohjan päälle.

  4. Nosta kakku takaisin jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Koristele pinta. Nosta kakku ainakin puoli tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Raakakaakaokakku on tuhtia tavaraa. Pieni pala riittää tyydyttämään makean himon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit