Reseptit

Ceviche

Ceviche on kevyt ja maukas kalaruoka, joka sopii kevyeksi lounaaksi tai naposteluun vaikka nachojen kanssa.
  • 1 t 15 min
  • 4
  • 120 kcal / annos

Ainekset

500 g
vaaleaa merikalan fileetä esim. siikaa (myös muu kala käy)
1 tl
suolaa
2 rkl
ruokosokeria
3
limetin puristettu mehu
1
pieni punasipuli
2
valkosipulinkynttä
2
punaista chiliä
1
ruukku tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Käytä cevicheen vain tuoretta kalaa.

    Poista kalasta ruodot ja leikkaa fileet kuutioiksi. Ripottele päälle suolaa ja sokeria sekä purista limeteistä mehut. Sekoita.
  2. Hienonna punasipuli, valkosipuli, chili ja korianteri. Sekoita ne kalan joukkoon. Anna maustua jääkaapissa tunti ennen syömistä.

Kommentit

    Näytä lisää