Itse tehdyt maissitortillat

Itse tehdyt maissitortillat ovat gluteenittomia. Kannattaa kokeilla!
  • 1 t
  • 20 kpl
  • 66 kcal / annos

Ainekset

5 dl
masa harina -maissijauhoja
1 tl
hienoa merisuolaa
2 ½ dl
lämmintä vettä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita suola jauhojen sekaan ja lisää vettä pikku hiljaa. Painele seos tiukaksi taikinapalloksi. Lisää tarvittaessa
    vettä. Anna taikinan levätä liinan alla puolisen tuntia ennen valmistusta.
  2. Ota taikinasta pieniä palloja ja kauli ne ohuiksi tortillaletuiksi. Parhaiten kauliminen onnistuu silikonisella kaulimella silikonialustalla. Voit myös käyttää tortillaprässiä, joka on tarkoitettu tortillojen tekemiseen.
  3. Paista tortillat kuivalla ja kuumalla pannulla noin 15-30 sekuntia per puoli, kunnes lättyihin tulee pieniä ruskeita
    pilkkuja. Laita valmiit tortillat lautaselle kostean liinan alle
    odottamaan tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää