Itse tehdyt nachot

Itse tehdyt nachot voi tarjoilla vaikka cevichen kanssa.
  • 1 t 15 min

Ainekset

Tortillaletut:
5 dl
masa harina -maissijauhoja
1 tl
hienoa merisuolaa
2 ½ dl
lämmintä vettä
Lisäksi:
ruokaöljyä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. TEE ENSIN TORTILLAT:

    Sekoita suola jauhojen sekaan ja lisää vettä pikku
    hiljaa. Painele seos tiukaksi taikinapalloksi. Lisää tarvittaessa vettä. Anna taikinan levätä liinan alla puolisen
    tuntia ennen valmistusta.

    Ota taikinasta pieniä palloja ja kauli ne ohuiksi tortillaletuiksi.

    Parhaiten kauliminen onnistuu silikonisella kaulimella silikonialustalla. Voit myös käyttää tortillaprässiä, joka on tarkoitettu tortillojen tekemiseen.

    Paista tortillat kuivalla ja kuumalla pannulla noin 15-30
    sekuntia per puoli, kunnes lättyihin tulee pieniä ruskeita
    pilkkuja. Laita valmiit tortillat lautaselle kostean liinan alle
    odottamaan tarjoilua.

    Tästä määrästä taikinaa tulee noin 20 tortillaa.

  2. NACHOJEN VALMISTUS TORTILLALETUISTA:

    Voit tehdä nachot uppopaistaen tai uunissa paahtaen.

    Uppopaistaen: Kuumenna öljy kattilassa 180 asteeseen. Paistomittari helpottaa uppopaistamista, se kertoo öljyn lämmön ja kuumuuttaa on helpompi seurata. Leikkaa tortillat kahdeksaan osaan. Paista lastuja pieni määrä kerrallaan noin puolisen minuuttia, kunnes ne ruskistuvat. Nosta lastut reikäkauhalla tai pihdeillä talouspaperin päälle valumaan ja ripottele päälle suolaa.

    Uunissa: Kuumenna uuni 220 asteeseen. Leikkaa tortilla kahdeksaan osaan. Valele niiden päälle öljyä ja ripottele päälle suolaa. Nosta ne pellille ja paista noin 5-10 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile salsan, juustokastikkeen, cevichen, guacamolen tai paputahnan kanssa.

  3. Tiesitkö tätä?

    Suomessa yleistynyt nimitys tortillasta tehdystä rapeaksi paistetusta kolmiosta on yleistynyt nachoksi. Meksikossa näitä kolmion mallisia rapeita tortillapaloja kutsutaan totopo-nimellä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää