Tuliset lihatacot - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tuliset lihatacot

Tacot ovat täytettyjä maissitortilloita. Itse tehty tortilla vaatii myös alusta alkaen itse tehdyt lisukkeet.

14.1.2014 15:52
Määrä20
Valmistusaika5 t
Energia120 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Mausteseos:</b>

  • 2 tl

    savuchilitahnaa

  • 1

    valkosipuli

  • 2

    tuoretta chiliä

  • 1 rkl

    chilijauhetta

  • 2 tl

    juustokuminaa

  • 2 tl

    kuivattua korianteria

  • 2 tl

    kuivattua oreganoa

  • 1 rkl

    tummaa sokeria

  • suolaa

  • mustapippuria

  • <b>Lisäksi:</b>

  • 0,33 l

    plo meksikolaista olutta

  • 1 kg

    naudan lapaa

  • Lisäksi tarjolle:

  • itse tehtyjä maissitortilloja

  • fetajuustoa

  • punasipulia

  • tuoretta korianteria

  • ranskankermaa

Valmistusohjeet

  1. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Sekoita tehosekoittimessa kaikki mausteseoksen aineet ja hiero ne lihan pintaan. Laita liha pataan ja kaada mukaan olutta. Peitä pata kannella ja anna lihan muhia 100 asteisessa uunissa noin 4-5 tuntia. Käännä liha välillä.

  2. Revi ylikypsä liha haarukalla suikaleiksi ja sekoita joukkoon lientä padasta. Tarjoile tortillojen välissä punasipulisilpun, korianterin, guacamolen, fetajuustomurujen ja ranskankerman kanssa. Jos sinulla on aikaa, anna lihan marinoitua mausteseoksessa jääkaapissa 1-2 vrk ennen paistamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit