Poropiirakka

Pororouheesta valmistuu makoisa piirakka. Sopii vaikka iltapalaksi!
  • 1 t
  • 8 annosta
  • 299 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
100 g
pehmeää voita
2 rkl
pecorinoraastetta
3 dl
hiivaleipäjauhoja
1 rkl
jauhettua kuivattua suppilovahveroa
3 rkl
vettä
Täyte:
1
iso sipuli
10 g
voita
150 g
kylmäsavupororouhetta (esim. Kotasavu)
1 tl
timjamia
2 dl
kermaa
2
kananmunaa

Valmistusohjeet

  1. Nypi pehmeä voi, juustoraaste, jauhot ja halutessasi sienijauhe muruseokseksi. Lisää vettä ja painele taikinaksi. Älä vaivaa liikaa. Nosta jääkaappiin levähtämään
    puoleksi tunniksi.

    Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Kuullota sipuli voissa ja lisää pannulle pororouhe ja timjami. Kuullota hetken aikaa. Jäähdytä.

    Sekoita kerma ja munat. Lusikoi poropaistosta piirakkapohjan päälle ja kaada päälle kermaseos.
  3. Paista 180-asteisessa uunissa tasalämmöllä noin 30 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää