Poropiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Poropiirakka

Pororouheesta valmistuu makoisa piirakka. Sopii vaikka iltapalaksi!

15.1.2014 13:22
Määrä8 annosta
Valmistusaika1 t
Energia299 kcal / annos

Ainekset

  • Pohja:

  • 100 g

    pehmeää voita

  • 2 rkl

    pecorinoraastetta

  • 3 dl

    hiivaleipäjauhoja

  • 1 rkl

    jauhettua kuivattua suppilovahveroa

  • 3 rkl

    vettä

  • Täyte:

  • 1

    iso sipuli

  • 10 g

    voita

  • 150 g

    kylmäsavupororouhetta (esim. Kotasavu)

  • 1 tl

    timjamia

  • 2 dl

    kermaa

  • 2

    kananmunaa

Valmistusohjeet

  1. Nypi pehmeä voi, juustoraaste, jauhot ja halutessasi sienijauhe muruseokseksi. Lisää vettä ja painele taikinaksi. Älä vaivaa liikaa. Nosta jääkaappiin levähtämään puoleksi tunniksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Kuullota sipuli voissa ja lisää pannulle pororouhe ja timjami. Kuullota hetken aikaa. Jäähdytä. Sekoita kerma ja munat. Lusikoi poropaistosta piirakkapohjan päälle ja kaada päälle kermaseos.

  3. Paista 180-asteisessa uunissa tasalämmöllä noin 30 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit