Merimiespihvi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Merimiespihvi

Merimiespihvi ei ole oikeastaan pihvi ollenkaan, vaan siinä on pitkään hautuneita ohuita paistisiivuja yhdessä perunan kanssa. Makua liemeen tuo olut.

27.1.2014 12:44
Määrä4 annosta
Valmistusaika2 t
Energia346 kcal / annos

Ainekset

  • 500 g

    naudan sisäpaistia

  • 3

    sipulia

  • 1 kg

    kiinteitä perunoita

  • 3 rkl

    öljyä

  • suolaa

  • musta- ja maustepippuria

  • 2

    laakerinlehteä

  • 3 dl

    vettä pannulle

  • 1

    pieni lager-olut

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa naudanpaisti, sipulit ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Ruskista lihaviipaleet molemmin puolin öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä viipaleet lautaselle odottamaan.

  2. Ruskista sipulit ja siirrä myös ne lautaselle. Huuhdo pannu vedellä ruskistamiskertojen välillä ja ota liemi talteen.

  3. Lado ainekset pataan kerroksittain siten, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee perunakerros. Ripottele väliin vähän suolaa, pippurirouhetta ja laakerinlehdet.

  4. Kaada pataan säästetty liemi pannulta sekä olut. Hauduta kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa, kunnes liha ja perunat ovat kypsiä eli noin 1-1 ½ t.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit