Possun filee ja uunijuurekset

Uunijuurekset ovat mainiota talviruokaa. Tee lisäksi possun fileetä ja mausta se lempimausteillasi.
  • 40 min
  • 4 annosta
  • 320 kcal / annos

Ainekset

350 g
palsternakkaa
4
porkkanaa
2 rkl
öljyä
1 tl
paprikajauhetta
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
loraus hunajaa
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi:
500-600 g
porsaan sisä- tai ulkofileetä
suolaa
haluamaasi mausteseosta esim. garam masalaa

Valmistusohjeet

  1. Ota liha huoneenlämpöön ja hiero sen pintaan suola ja mausteet.

    Pilko juurekset ja sekoita niiden joukkoon öljyä ja mausteet. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paahda juureksia noin 25 minuuttia, riippuen vähän kuinka suuriksi paloiksi leikkasit ne.

  2. Paista sillä aikaa possu parilalla tai uunissa. Voit leikata sen paloihin tai paistaa kokonaisena. Paista noin 200
    asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta. Ulkofilee vaatii pidemmän ajan kypsyäkseen. Käytä lihan sisälämmön mittaria.

    Voit paistaa juurekset ja possun samalla pellillä.

Kommentit

    Näytä lisää