Piimäkakku

Piimäkakku on klassikkokakku, jonka viehätys on säilynyt vuosikymmenten ajan.
  • 1 t
  • 15
  • 121 kcal / annos

Ainekset

1 dl
sokeria
2 tl
ruokasoodaa
1 tl
jauhettua neilikkaa
1 tl
kanelia
2 tl
jauhettua kardemummaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
rusinoita halutessasi
3 dl
piimää
1 dl
sulatettua voita

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Yhdistä sokeri, sooda,
    mausteet ja jauhot keskenään. Lisää rusinat tässä vaiheessa, jos laitat niitä. Kaada joukkoon piimä ja sulatettu voi. Sekoita kevyesti.
  2. Kaada taikina silikoniseen 1 ½ l:n vetoiseen vuokaan tai voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.

    Anna kakun jäähtyä ja kumoa se vasta sitten. Koristele haluamallasi tavalla.

Kommentit

    Näytä lisää