Reseptit
Piimäkakku

Piimäkakku
Piimäkakku on klassikkokakku, jonka viehätys on säilynyt vuosikymmenten ajan.
- 1 t
- 15
- 121 kcal / annos
Ainekset
- 1 dl
- sokeria
- 2 tl
- ruokasoodaa
- 1 tl
- jauhettua neilikkaa
- 1 tl
- kanelia
- 2 tl
- jauhettua kardemummaa
- 4 ½ dl
- vehnäjauhoja
- 1 dl
- rusinoita halutessasi
- 3 dl
- piimää
- 1 dl
- sulatettua voita
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Yhdistä sokeri, sooda,
mausteet ja jauhot keskenään. Lisää rusinat tässä vaiheessa, jos laitat niitä. Kaada joukkoon piimä ja sulatettu voi. Sekoita kevyesti. - Kaada taikina silikoniseen 1 ½ l:n vetoiseen vuokaan tai voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.
Anna kakun jäähtyä ja kumoa se vasta sitten. Koristele haluamallasi tavalla.
- jälkiruoka
- Makea leivonnainen
- kakku
- Leivonta
- Kananmunaton
- Joulu
- Kodin juhlat
- Ylioppilasjuhlat
- joululeivonta
- Valmistujaiset
Kommentit
Näytä lisää