Perinteinen lihakeitto

Lihakeitto on maukas talviruoka.

7.2.2014 13:38
Määrä4 annosta
Valmistusaika4 t
Energia369 kcal / annos

Ainekset

  • 1 kg

    naudan lapaa, rintaa tai etuselkää

  • 2 ½ l

    vettä

  • 1 rkl

    merisuolaa

  • 5

    maustepippuria

  • 1

    laakerinlehti

  • 1

    sipuli

  • 3

    porkkanaa

  • pala lanttua

  • pala juuriselleriä

  • pala palsternakkaa

  • Lisää lopuksi:

  • 4

    pientä perunaa

  • pala lanttua

  • 2

    porkkanaa

  • ½

    purjo

  • 2 rkl

    voita

  • tuoretta persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Huuhdo liha ja pane se suureen kattilaan. Kaada päälle kylmää vettä. Keittele miedolla lämmöllä ja kuori pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois. Lisää joukkoon mausteet ja pilkotut vihannekset. Anna kiehua noin 2 ½-3 tuntia.

  2. Nosta liha liemestä ja irrota liha luista. Pilko liha kuutioiksi. Siivilöi keitinliemi talteen. Kuutioi perunat, lanttu, porkkanat ja hienonna purjo.

  3. Kuullota kattilassa juureksia ja purjoa hetki voissa, lisää kuutioidut lihapalat ja liemi. Anna kiehua kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää lopuksi joukkoon tuoretta persiljaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit