Perinteinen lihakeitto

Lihakeitto on maukas talviruoka.
  • 4 t
  • 4 annosta
  • 369 kcal / annos

Ainekset

1 kg
naudan lapaa, rintaa tai etuselkää
2 ½ l
vettä
1 rkl
merisuolaa
5
maustepippuria
1
laakerinlehti
1
sipuli
3
porkkanaa
pala lanttua
pala juuriselleriä
pala palsternakkaa
Lisää lopuksi:
4
pientä perunaa
pala lanttua
2
porkkanaa
½
purjo
2 rkl
voita
tuoretta persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Huuhdo liha ja pane se suureen kattilaan. Kaada päälle kylmää vettä. Keittele miedolla lämmöllä ja kuori pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois.

    Lisää joukkoon mausteet ja pilkotut vihannekset. Anna kiehua noin 2 ½-3 tuntia.

  2. Nosta liha liemestä ja irrota liha luista. Pilko liha kuutioiksi.
    Siivilöi keitinliemi talteen.

    Kuutioi perunat, lanttu, porkkanat ja hienonna purjo.

  3. Kuullota kattilassa juureksia ja purjoa hetki voissa, lisää kuutioidut lihapalat ja liemi.

    Anna kiehua kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää lopuksi joukkoon tuoretta persiljaa.

Kommentit

    Näytä lisää