Vietnamilainen lihakeitto pho - Reseptit - Ilta-Sanomat

Vietnamilainen lihakeitto pho

Maukas liemi on tämän keiton salaisuus.

13.2.2014 9:21
Määrä4 annosta
Energia350 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Liemi:</b>

  • 1 kg

    häränhäntiä

  • 3 l

    vettä

  • 2

    sipulia

  • 5

    valkosipulia

  • pala inkivääriä

  • 4

    kokonaista neilikkaa

  • 5

    tähtianista

  • 2

    kanelitankoa

  • <b>Mausteeksi valmiiseen liemeen:</b>

  • 1-2 rkl

    kalakastiketta

  • 1

    limetin raastettu kuori ja puristettu mehu

  • 1-2 rkl

    kookospalmusokeria

  • suolaa maun mukaan

  • <b>Lisäksi:</b>

  • 200 g

    kypsiä riisinuudeleita

  • 2

    punaista chiliä

  • nippu korianteria

  • nippu voimakasta minttua

  • 3

    kevätsipulia varsineen

  • 50 g

    sinimailasen ituja

  • 200 g

    naudan marmoriulkofileetä

Valmistusohjeet

  1. Laita häränhännät kattilaan ja kaada päälle kylmä vesi. Anna kiehua ja kuori vaahtoa nesteen pinnalta. Anna kiehua 1 -2 t. Paahda halkaistuja sipuleita, pilkottua inkivääriä ja mausteita kuumalla pannulla niin paljon, että ne mustuvat vähän. Lisää ne kiehuvaan liemeen. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä kannen alla pari tuntia. Siivilöi liemi ja irrota liha luista.

  2. Kaada liemi kattilaan ja mausta se kalakastikkeella, limetin kuorella sekä mehulla ja kookospalmusokerilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Kuumenna liemi. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Laita tarjoilukulhoon kypsät riisinuudelit, häränhännistä irrotettu liha, hienonnettu chili ja yrtit, hienonnettu kevätsipuli, idut ja ohuiksi siivuiksi leikattu naudan filee. Kaada kiehuvaa lientä päälle. Tarjoile heti. Pho-keitto on vietnamilaisten kansallisruoka. Sen salaisuus on mausteinen liemi, joka tarjoillaan nuudeleitten ja raikkaiden yrttien kanssa. Phon voi valmistaa myös esim. broilerista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit