Vietnamilainen lihakeitto pho

Maukas liemi on tämän keiton salaisuus.
  • 4 annosta
  • 350 kcal / annos

Ainekset

Liemi:
1 kg
häränhäntiä
3 l
vettä
2
sipulia
5
valkosipulia
pala inkivääriä
4
kokonaista neilikkaa
5
tähtianista
2
kanelitankoa
Mausteeksi valmiiseen liemeen:
1-2 rkl
kalakastiketta
1
limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
1-2 rkl
kookospalmusokeria
suolaa maun mukaan
Lisäksi:
200 g
kypsiä riisinuudeleita
2
punaista chiliä
nippu korianteria
nippu voimakasta minttua
3
kevätsipulia varsineen
50 g
sinimailasen ituja
200 g
naudan marmoriulkofileetä

Valmistusohjeet

  1. Laita häränhännät kattilaan ja kaada päälle kylmä vesi. Anna kiehua ja kuori vaahtoa nesteen pinnalta. Anna kiehua 1 -2 t.

    Paahda halkaistuja sipuleita, pilkottua inkivääriä ja mausteita kuumalla pannulla niin paljon, että ne mustuvat vähän. Lisää ne kiehuvaan liemeen. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä kannen alla pari tuntia. Siivilöi liemi ja irrota liha luista.
  2. Kaada liemi kattilaan ja mausta se kalakastikkeella, limetin kuorella sekä mehulla ja kookospalmusokerilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Kuumenna liemi.

    Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Laita tarjoilukulhoon kypsät riisinuudelit, häränhännistä irrotettu liha, hienonnettu chili ja yrtit, hienonnettu kevätsipuli, idut ja ohuiksi siivuiksi leikattu naudan filee.

    Kaada kiehuvaa lientä päälle. Tarjoile heti.


    Pho-keitto on vietnamilaisten kansallisruoka. Sen salaisuus on mausteinen liemi, joka tarjoillaan nuudeleitten ja raikkaiden yrttien kanssa. Phon voi valmistaa myös esim. broilerista.

Kommentit

    Näytä lisää