Gulassi

Gulassi on tuhti tomaattinen lihapata, jonka annetaan muhia rauhassa meheväksi.
  • 4 t
  • 4
  • 320 kcal / annos

Ainekset

500 g
porsaan kassleria, naudan rintaa, kylkeä tai lapaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
1 rkl
tulista ja makeaa paprikajauhetta
2 tl
kuivattua oreganoa
½ tl
kuminaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 l
lihalientä tai vettä
2 dl
punaviiniä
3
porkkanaa
pala juuriselleriä
4
perunaa
1
punainen paprika
400 g
tomaattimurskaa
2 rkl
tomaattipyreetä

Valmistusohjeet

  1. Paloittele liha ja hienonna sipulit. Ruskista lihapalat öljyssä ja lisää sipulit. Kuullota hetken ja lisää mausteet. Lisää nesteet ja anna kiehua miedolla lämmöllä 3-4 tuntia.
  2. Lisää joukkoon kuoritut ja pilkotut vihannekset, tomaattimurska ja pyree. Anna kiehua, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  3. Jos maltat odottaa, niin tämä ruoka on parasta seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.

Kommentit

    Näytä lisää