Gulassi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Gulassi

Gulassi on tuhti tomaattinen lihapata, jonka annetaan muhia rauhassa meheväksi.

13.2.2014 9:42
Määrä4
Valmistusaika4 t
Energia320 kcal / annos

Ainekset

  • 500 g

    porsaan kassleria, naudan rintaa, kylkeä tai lapaa

  • 2

    sipulia

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    öljyä

  • 1 rkl

    tulista ja makeaa paprikajauhetta

  • 2 tl

    kuivattua oreganoa

  • ½ tl

    kuminaa

  • suolaa

  • rouhittua mustapippuria

  • 2 l

    lihalientä tai vettä

  • 2 dl

    punaviiniä

  • 3

    porkkanaa

  • pala juuriselleriä

  • 4

    perunaa

  • 1

    punainen paprika

  • 400 g

    tomaattimurskaa

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

Valmistusohjeet

  1. Paloittele liha ja hienonna sipulit. Ruskista lihapalat öljyssä ja lisää sipulit. Kuullota hetken ja lisää mausteet. Lisää nesteet ja anna kiehua miedolla lämmöllä 3-4 tuntia.

  2. Lisää joukkoon kuoritut ja pilkotut vihannekset, tomaattimurska ja pyree. Anna kiehua, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  3. Jos maltat odottaa, niin tämä ruoka on parasta seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit