Gratinoitua hummeria ja parmesaania

Tomi Björckin hummeri gratinoidaan parmesaanilla.
  • 4 annosta

Ainekset

2
kokonaista hummeria
2 rkl
majoneesia
½ dl
raastettua parmesaania
muutama ruohosipulinvarsi
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistusohjeet

  1. Keitä hummereita kiehuvassa vedessä viiden minuutin ajan.
    Nosta valmiit hummerit talouspaperin päälle kuivumaan hetkeksi.

    Leikkaa hummerit pitkittäin kahtia. Poista pyrstölihat
    varovasti.

  2. Leikkaa ruohosipuli pieneksi terävällä veitsellä. Pilko myös
    pyrstölihat pieniksi paloiksi.

    Sekoita hummeripalojen ja ruohosipulin joukkoon majoneesi.

    Purista puolikkaan sitruunan mehu mukaan. Raasta parmesaanijuusto hienoksi raasteeksi.

    Lisää se tahnan joukkoon.

  3. Täytä puolikkaat hummerit tahnalla. Gratinoi hummereita
    uunin vastusten alla, kunnes ne saavat kauniin värin. 5-7 minuuttia riittää.

Kommentit

    Näytä lisää