Lämminsavustettua ankeriasta tilliperunasalaatin kera

Tomi Björckin perunasalaatti on maustettu tillillä ja se tarjoillaan ankeriaan kanssa.
  • 4 annosta

Ainekset

1
puntti tilliä
400 g
perunaa
1 dl
majoneesia
1
sitruuna
100 g
savustettua ankeriasta
suolaa maun mukaan

Valmistusohjeet

  1. Ryöppää puolet tillipuntista kattilassa. Voit käyttää höyrykattilaa tai metallista siivilää.

    Keitä vesi kiehumispisteeseen, laita tillit lävikköön tai siivilään ja käytä niitä kiehuvassa vedessä
    noin kymmenen sekunnin ajan.

    Nosta pois ja huuhtele heti kylmällä vedellä.

  2. Survo ryöpätyt tillit morttelissa tahnaksi. Voit käyttää myös
    tehosekoitinta.

    Laita perunat kiehumaan samaan keitinveteen, jossa ryöppäsit tillin. Keitä potut kypsiksi ja pilko ne suupalan kokoisiksi.

  3. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Sekoita kulhossa majoneesi, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu sekä tillitahna.

    Pilko loput tillipuntista hakkeeksi ja kääntele salaatin joukkoon savustetun ankeriaan kanssa.

    Asettele kauniisti lautaselle ja nauti.

Kommentit

    Näytä lisää